Ministar Punëve të Jashtme, Ivica Daçiq, tha sot se nuk ka asnjë pyetje në lidhje me faktin që Serbia të njohë pavarësinë e Kosovës dhe do të lejojë për të marrë një vend në OKB.Daçiç tha për Pink TV që ka mbrojtur gjithmonë se çështja e Kosovës-Metohija “të gjejnë një zgjidhje kompromisi që do të eliminojë shkaqet e përse këto konflikte.”, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

“Kjo nuk është interesi ynë për të përkeqësojnë situatën, por të jenë të qetë dhe për të zbatuar marrëveshjen e Brukselit”, tha Dacic dhe i kërkoi komunitetit ndërkombëtar të deklarojë nëse dëshiron Serbinë si një partner ose si një peng për marrëdhëniet e këqija.

Duke shtuar se ai do të presë deri më 20 prill për të parë nëse Prishtina do të përmbushin detyrimet e tyre në bazë të marrëveshjes së Brukselit për Komunitetin e komunave serbe, Daçiç tha se në qoftë se ata kishin përmbushur detyrën e tyre të Serbisë duhet pastaj të vendosë se çfarë të bëjë tjetër.

Ai tha se arrestimi dhe dëbimi i drejtorit të Zyrës së Qeverisë për Kosovën e Metohinë Marko Gjuriq nga Kosova dhe Metohija fundit të hënën turp në skenën politike në Evropë dhe BE.

“Unë mendoj se Pablo Escobar kishte një trajtim më të mirë se ai u arrestua, ai nuk ka të lënduar. Djuric nuk është një, jo dikush kriminel i cili ka shkelur ligjin, në qoftë se bëhet fjalë për arsye politike mund të ishte bërë ndryshe”, ka thënë Dacic, duke shtuar se procedurat e vizitave u ranë dakord disa herë në Bruksel.

Ai ka thënë se presidenti i Serbisë Aleksandar Vucic nuk është renditur prioritetet dhe sillen emocionale apo irracionale “Reagimi ndoshta do të kishte qenë i tillë që të na tërheqë në një spirale dhe pyetja është se si do kjo e qetësoi poshtë.” “Mund të ketë qenë një konflikt, do të interpretojmë çdo sulm në veri si një sulm ndaj Serbisë,” tha Daçiç.

Sipas tij, fajësia e BE-së është e madhe, sepse garantoi zbatimin e gjithçkaje të rënë dakord në Bruksel.

SHPËRNDAJE