Preshevë, 10 shurt  -Ministri i Jashtëm Ivica Daçiç ka takur sot shefin e UNMIK-ut e misonit të OKB-së ne Kosovë (UNMIK) z.Zahir Tanin.

Agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” ka mesuar se nga ky takim mes Tanin-Dacic kane biseduar për sitauten aktiasle ne Kosovë, ne vecanti ate ne Veri pas teenit dhe murit ne Kosovë.   Ky i fundit ka  falënderua përpjekjet e UNMIK-ut ne rajon, siodomos ne prcesin e  dialogut Beograd-Prishtinë.

Daçiq ka shprehur shpresën e tij se UNMIK-u dhe të ardhmen për të vazhduar zbatimin e mandatit të tij në përputhje me Rezolutën e Këshillit të Sigurimit 1244 të vitit 1999, thuhet në deklaratë.

Tanin është një vizitë të rregullt në Beograd para sesionit të ardhshëm të Këshillit të Sigurimit të OKB-së për punën e misionmit  te UNMIK-ut ne rajon.

SHPËRNDAJE