Kosoves nuk po i shkrueht mirë.. Kush ja terhoqi pesë njohje?!.. Nese eshte e vertete siq shkruajn e mediat serbe, diplomacia kosovare ka strategji lobimi. Aktulisht eshte duke lobur per njohje te reja apo kunder c’njohjeve?!. Derisa Serbia jep jep milion euro per anti-lobim (c’njohje) ndaj Kosoves, kosovaret japon miliona euro për libra apo takime personale (siq po vepron Thaci me sekseren Citaku ne Amerikë) per fushate, fuqizuar “personalitetin” e tyre (te dyshimt) ne opnion. Nese s ‘eshte keshtu atëhere ku jane rezultatatet e fotografive, drekave, perqafafimeve e takimeve me personalitet boterore, apo puthja dores se Papes, ka pyetur agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Kosoves nuk po i shkruhet mirë.. Kush ja terhoqi pesë njohje?!

Njohja e pavarësisë së Kosovës deri më tani ka tërhequr pesë vende, dhe ministri i jashtëm serb Ivica Daçiç njoftoi se së shpejti do ta bëjë këtë dhe të gjashtë, sipas “Blic”, duke theksuar se pothuajse të gjitha këto tërheqje, e ndjekur diskutimet me politikanët e Kosovës, të cilët insistojnë se kjo nuk ndodhi.

Në bazë të shënimeve të Ministrisë së Punëve të Jashtme, gazeta tha se ishte vendi i parë në botë për të tërhequr njohjen ishte Suriname për ta bërë këtë në tetor të vitit të kaluar, kur Daçiq ka thënë se është “duke punuar gjatë dhe mund të diskutohet”.

Prishtinë, “Blic” kujton pastaj argumentoi se “tërheqja e njohjes nuk ekziston si koncept në ligjin ndërkombëtar”, dhe kjo është e gjitha shpifje dhe “Daçiçit sharlatn”. (“Priština je, podseća Blic, tada tvrdila da “povlačenje priznanja ne postoji kao koncept u međunarodnom pravu”, kao i da je sve kleveta, a “Dačić šarlatan”)

Vende të tjera për të tërhequr njohjen e Sao Tome dhe Principe.

Ky vend e ka njohur pavarësinë e Kosovës në vitin 2012, por qeveria e re e anuloi këtë vendim një vit më vonë dhe e akuzoi paraardhësin e tij për korrupsion rreth njohjes.

Guinea-Bissau e ka tërhequr njohjen e fundit të vitit të kaluar, e cila është shpallur publikisht nga kryeministri i Guinea-Bissau Umaro Sisko Emba, i cili më pas ka thënë se njohja e Kosovës nuk është parë në asnje letër të vetme, por u ngritet zyrtarët kosovarë të cilët argumentuan se pavarësia ishte e njohur si e “vlefshme” .

Më parë këtë vit, njohje ishte tërhequr dhe vendet e Burundi, dhe kjo është publikuar Daçiq në dhjetë vjetorin e shpalljes së pavarësisë së Kosovës, duke thënë se kjo “festë”, dëshiron të bëjë kontribute.

Liberia e fundit në një seri të vendeve të tërheqë njohjen ishte, në një shënim, ndër të tjera, që Liberia ishte në vitin 2008 njohu pavarësinë e Kosovës në bazë të informacionit që Beogradi nuk është i përgatitur për të negociuar një marrëveshje me Kosovën

Megjithatë, vendi tani ka një qëndrim të ndryshëm, dhe se ai donte për të respektuar atë që pajtohen Beogradi dhe Prishtina.

Jo kjo tërheqje nuk ishte pa reagim, është ministri i jashtëm i Kosovës Behgjet Pacolli ka pohuar se “kjo është një ndërgjegje të rreme” dhe se ai ka konfirmuar të Qeverisë së Liberi.

SHPËRNDAJE