Çokollata e famshme zvicerane është certifikuar si një produkt “hallall”. “Hallall” është një fjalë arabe që tregon se një ushqim apo shërbim është i lejueshëm sipas islamit. Ajo përjashton ushqimet që përmbajnë mish derri ose alkool dhe kërkon që kafshët të theren nga një mysliman me një prerje në fyt, njfton agejn cia e lajemeve “Presheva Jonë” nga Presheva.

Tash hani pa shybe…

“Evropa është shtëpia e rreth 38 milionë myslimanëve, ose rreth pesë për qind e popullsisë së saj. Gjermania duket se ka më shumë se 4 milion muslimanë – pothuajse të gjithë ata që e Veriut dhe Amerika e Jugut kombinuar. Në Francë, ku tensionet janë të larta mbi një fluks të punëtorëve emigrantë muslimanë, numrat e përgjithshme ishin më të ulëta, por një përqindje e madhe e popullsisë është myslimane…” ka shkruar maediat britanike MailOnline ne shkrimin e titulluar “How almost one in four people in the world are Muslim… and 1,647,000 live in Britain

Në Evropë si një e tërë, pjesa myslimane e popullsisë pritet të rritet me gati një të tretën gjatë 20 viteve të ardhshme, në rritje prej 6% të banorëve të rajonit në vitin 2010 në 8% në vitin 2030. (“In Europe as a whole, the Muslim share of the population is expected to grow by nearly one-third over the next 20 years, rising from 6% of the region’s inhabitants in 2010 to 8% in 2030.”)

SHPËRNDAJE