Bujanoc, 8 mars  -Presidenti shqiptare gjate vizites së djeshme në Bujanoc u prit dhe u përeshendet sikur me lider e  përfaqesues te Lugines se Presheves ashtu edhe me shume qytetare nga Medvegja, Bujanoca e Presheva.

 

Për presidentin Nishani i cili u prit në Bujanoc ne sheshin Skenderbe ishin mbledhur i madh  e i vogel, gra  e pleqe, nxens e studente, funksionar, politikaj  e vepritmatrete ceshtzje sonë kombëtare.  Në hyrje kishin te komunes  kishin dalur ta pritur Nishanin,  pos kryetarit Shaip Kamberi dhe kreytarit të  Kuvendit Jonuz Musliu edhe Galip Beqiri, ish-kryetar i KKSH-së i cili i kontruboi proceseve demokratike sidomos arsimit dhe ceshtjes kombëtare ne Luginen e Preshevës njofton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë”

Presidenti Nishani duke “thyer protokolin” nuk mundi te hyne ne komunës pa i zgjatur doren  z.Galip Beqiri  të cilin e përshëndeti duke u ndalur dis aminuta me ttze cilin uruna njeri tjetrti diten e mesusist dhe shkolles shipe. .. Ai i tha se per vëllezer dhe miq të vjeter ska protokol. Ju kam premtuar se nje dite do te jem në Bujanoc për t’ju vizituar falemnderit per mikëppitjen, i ka thënë z.Nishani.

 

Kurse z.Beqiri ka falenderur nga zemra predeimntit shiptare për kete vizite ciklen eka quajtu dhurate e kombit, e cila vizitë ka domethënjen e madhe per ne shqiptaret sidomos ne këto kohra ne cfare po kalon populli yne ne Luginen e Preshevës. Besoj se pak kesaj vizite punet do te na shkojne mbarë zoti presidnet..” i ka thëne z.Beqiri presidentit Nishani me te cilin ishin takuar disa here më parë në Tirane dhe Prishtine ne  konfereneca te ndryshme,

SHPËRNDAJE