Po behen me shume se tre vjet që kur u nënshkrua Marrëveshja e Brukselit dhe madje edhe më shumë se Beogradi dhe Prishtina po negociojnë për të gjetur një zgjidhje për problemin e Kosovës. Deri më tani procesi i Brukselit ka prodhuar shumë pak progres dhe progresi që është arritur ka qenë kryesisht në çështje të vogla, siç janë telekomunikimet – që kanë pak ndikim në çështjet kryesore. Por, në një akt dëshpërimi, këto marrëveshje “të vogla” trajtohen si arritje të mëdha nga qeveria në Beograd.

 

CIA, Stephen Meyer paralajmorën: Ballkani me kufij të rinj herët a vonë. Presheva me Kosovë!

Në Ballkan, herët a vonë, do të ketë ndryshim të kufijve, tha i ish-zëvendësi i shefit i CIA-s Steven Meyer. Ai thotë se kufijntë e ri më shumë gjasa do të tërhiqen në Maqedoni, por edhe në Kosovë dhe Serbi, përfjsir ekuet Luginen e Preshevës dhe Veriun. Harta e CIA-s kahere Serbinë Jugore e bashkruar me Kosovës (“The CIA Map has already Annexed Southern Serbia to Kosovo”)

Ai beson se “BE-ja nuk ka zgjidhje për Ballkanin dhe se Shtetet e Bashkuara nuk jane më e interesuar në Ballkan”. Stephen Meyer, ka thëne se Kosova duhet të ndahet përgjatë vijave etnike. Beogradi duhet të zgjedhë me rekomandimin e Samarxhiçit për vitin 2008 për të ndarë Kosovën përgjatë vijave etnike. Prandaj, Serbia do të ushtrojë sovranitetin e plotë në veri të lumit Ibër, sikur edhe shqiptzaret ne Luginen e Preshevës, ku shqiptaret përbëjnë më shumë se 90 për qind të popullsisë. Keto ndyrshime kufijsh ne ballkanin e “nxhete” i ka paralajmëruar edhe profesori i njohur amerikan Alan Kuperman, ekspert për Ballkanin dhe profesor në Universitetin Amerikan në Teksasit në Austina, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Jo vetëm që Serbia shfaqet pa Kosovën, por Presheva, Bujanoci, Prokuplje dhe Vranja tani janë pjesë e një Kosove (“Not only is Serbia shown without Kosovo, but Presevo, Bujanovac, Prokuplje and Vranje are now part of a newly expanded Kosovo”) ka shkruar autori i njoh amerikan By Julia Gorin ne vitin 2010 duke ju referuar burimeve te CIA-s dhe Global Research, transmeotn agencia e lajemeev “Presheva jonë”

Lugina e Preshevës duhet të ketë marrëdhënie të veçanta me Kosovën, duke përfshirë mundësinë e bashkimit me Kosovën në bazë të referendumit të vitit 1992. (“The Presevo Valley must have special relations with Kosovo”)

Sipas ketij raporti “Në fakt, nuk ka shumë serbë në rajon që duhet të asimilohen. Përveç Medvegjës, shqiptarët përbëjnë shumicën: në Preshevë 90 për qind e popullatës dhe në Bujanoc 54.5 për qind (regjistrimi i vitit 2002). Në tërësi, rreth 70.000 shqiptarë jetojnë në rajon.” (“In fact, there are not much Serb in the area to be assimilated with. Except Medvedja, the Albanians form the majority: in Presevo 90 percent of the population and in Bujanovac 54.5 percent (2002 census). In sum, nearly 70.000 Albanians live in the region.”)

Pradaj Thaci me idene e tij dhe Vucicit eshet shume vone për t ju shfaq filma shqiptareve te Lugines se Preshves per “bashkjim” i cili ne refrenin e tij kur faet per “bashkim”, por nuk e tregon anen tjeter te qe Kosova do te humb toke dyhere me shume se sa Lugina e Presheves, duke i dhenë territor Serbise veq Veriut edhe pjese tjera te territorit të Kosoves edhe pse kufijte e sja jane te garanutuar nderkombetarisht dhe nga Kushtetua e saj.

“700 apo 72 % nga 1000 të anketuarësh në Luginën e Preshevës , nuk u besojnë fjalëve të Thacit për “bashkim”, ishin këto rezultatet e sondazhit qe zhvilloi agjencia e lajmeve “Presheva Jonë me qytezaret e Luginës se Presheves te cilet jane pro bashkimit me Kosoven, ndryshe nuk do te kishin dalur ne Referendumin e vititt 1992, por nuk i besojne presidentit kosovar Hashim Thacit i cili ne këte drejtim eshte i vonuar shumë, qe te e kane pershtypje se ai ka nje hall te madh, qe ai sgurisht  e din me së miri. 

SHPËRNDAJE