???????????????????????????????Nga i derguar ynë special në Lausanne (CAS)

Lausanne /CAS,  -Siq kemi njoftuar në Gjykatën e Arbitrazhit Sportiv (CAS) në Lausanne, Serbia u ballfaque me dy organizatat nderkombëtare te futbollit e cila po perpqiet ta kthej “historinë mbrapsht” duke kekruar largimin e Kosovës nga UEFA dhe FIFA, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë” nga selia e CAS ne Lausanne te Zvicrës.

 

Flamur i shtetit te Kosovës valoi në CAS, para hundëve të delegacioniut serbe

“Audienca ka përfunduar mes Serbisë dhe UEFA dje ne orën 16:40. Verdikti pas ca ditesh.. Data e njoftimit për rezultat e ketyre bisedimeve ende nuk nuk është  e njohur.. ” ka deklaruar  pas perfundimit te seancës Katy Hogg  zerdhenëse e  CAS për agjencine e lajmeve “Presheva jonë” në Zvicër.

Në praninë e përfaqësuesve të gjykatës-CAS pala serbe ka  shprehur “argumentet e tyre nga një FSS te prire nga Nebojsha Ivkovic Sekretari i Përgjithshëm dhe  presidentit të nderit Tomislav Karaxhiç i cili u prezentua sot ne Lausanne u prezentua si dëshmitar.

Siç kemi raportuar Serbia ishte tronditur nga vendimi i kongresi i UEFA-s ne Budapestit duke bere Kosovën anëtare të UEFA-s me 3 maj. Po të njëjtën ditë autoritet serbe në Beograd kishin pohuar do të kërkojë ta anulojë këtë përmes Gjykatës së Arbitrazhit Sportiv (CAS) në Lozanë të Zvicrës. Por, sikur CAS ne Lausanne ashtu edhe UEFA dhe FIFA nuk komentojnë ankesat dhe akuzat e Serbisë.

Mësohet  se seanca në fjalë ka zgjatur  rreth 6 orë me dy pauza qe pala serbe ka kontestuar pranine e Kosovës ne UEFA dhe FIFA, ku përmes FSS ka parashtruar ankesë në CAS ne Lausanne, qe sipas delgacionit serb “Kosova në kongresin e Budapestit të mbajtur në këtë vit, qenka pranuan “ilegalisht”?! Sidofte pas 5-6 oreve sencë ne CAS, pas perfundimit delegacioni serb dhanë deklarata të zbehta qe në fytyre dukeshin jo entuaziast, aq optimist per ndonje rezultat tge favrshme per ta,  per cka edhe kishin ardhur dy mijë kilometra rrugetim ngas Beogradi në Lausanne.

Ekspertët nderkombëtar: Kosova ne UEFA dhe FIFA keut ska me kthim mpraba, po aq sa nuk ka kthim mbrapa për pamvarësinë e Kosovës 

I pyetur nga agjencia e lajmeve “Presheva jonë” se a ia arritën të bindin CAS kunder Kosovës dhe cfare presin nga kjo ankesë ne Luasane, shefi i delegacionit serb   Nebojsha Ivkovic, sekretar i përgjigthshem i Federates se Futbollit Serb (FFS) është pegjigjur duke rrudhur krahët. “Nuk di cfare t’ju them. Ne pune tone e bemë, anekesen dhe propozimet tona i paraqitem ne CAS.  Tash topi mbetet në fushën e  tribunaliut sportiv të vendosin. Tash mbetet të shofim e  të bjmë deri sa te na njftohet zyrtarisht per vendimi  final të CAS diteve te ardhshme”,  ka  shtuar  Ivkovic.

Ndryshe nje ekspert i njërës nga keto organiazat nderkombëtare te futbolli i ka deklaruar agjencise së lajmeve “Persheva jonë” se anksxea e Serbise kunder UEFA-s nuk eshte serioza dhe e pajustifikueshme.  “Pradnaj edhe nuk ka gjasa Serbia te fitoj nga aneksa e tyre sot ne CAS, sepse ne para tyre, para pranimit te Kosovës kemi shfletuar ligjet dhe konventat nderkombëtare para eskprteve serbë, në të kundertën Kosovën nuk do ta kishim pranuar anetare e UEFA-s dhe FIFA-s per te cilin akt historik votuan 55 e mbi 100 anëtare të ketyre dy shtëpive botërore te funtbill me seli ne Nyon dhe Cyrin te Zvicrës. Kosova ne UEFA dhe FIFA keut ska me kthim mpraba, po aq sa nuk ka kthim mbrapa për pamvarësinë e Kosovës, ka thënë në fund eksperti ndekrombëtar

Po ashtu u tha sot se prania e delegacionit serbë ne Lausanne u kuptue me shumë për ta larë veten jo vetëm FFS por edhe qeveria serbe para popullit se “bëmë maksimum ta pengojme Kosovën në UEFA dhe FIFA, a bile edhe CAS-it ju drejtuam”

SHPËRNDAJE