scottPresheve, 31 tetor -Ambasadori amerikan Kyle Scott tha sot se Beogradi dhe Prishtina duhet të përmbushin angazhimet e tyre në bazë të marrëveshjes së Brukselit te prira nga Marko Gjuric dhe Edita Tahiri dhe se obligimet rënë dakord nuk janë përmbushur mjaftueshëm shpejt. Do theksuat se nga keto marrevshje, sidomos me diplomat dhe tesktet shkollore u viktimizuan me premtime te rreme shqiptaret e Lugines se Presheves.

Kosova nuk i përmbush ajo që u premtohet. Por unë mendoj se është më mirë që Serbia të përmbushë atë që ka premtuar, keto vleresime ambasadori amerikan ne Beograd Kyle Scott i dha per televizive N1, transmeton agjencia lajmeve “Presheva jone”

Ai shtoi se në qoftë se Serbia i përmbush angazhimet e saj, BE-ja nuk do të thotë se ajo pengon dialogun.

Scott tha se ai nuk kishte parë askënd duke e detyruar Serbinë që të zgjedhin midis miqësisë me Rusinë dhe Shtetet e Bashkuara. Ai gjithashtu tha se ai mund të ketë pa dashje tha diçka që ndërhyrë me politikën e brendshme të Serbisë, por që nuk do ta bëjë këtë, dhe shtoi se ishte detyra e tij për të paraqitur Serbinë “idenë e një demokracie të fortë.”

“Serbia ka pasur historikisht marrëdhënie të mira me Rusinë, dhe kjo nuk do të shqetësojë askënd. Ne gjithashtu duam të zhvillojmë marrëdhënie të mira me Rusinë. Unë nuk shoh se ka një kërkesë që Serbia mund të jetë e mirë vetëm me Rusinë ose SHBA. Serbia mund të ketë të mirë marrëdhëniet me Rusinë dhe Perëndimin “, tha Scott.

Ai shtoi se Serbia me siguri do të duhet për të lidhur politikën e jashtme me Bashkimin Evropian, atëherë ai bëhet një anëtar, por do të pastaj të energjisë barabartë dhe për të krijuar politika.

Scott ka shtuar se askush nuk e kundërshton dërgimin e ndihmave humanitare në Siri dhe se ka shumë kanale, në radhë të parë e Kombeve të Bashkuara.

Ai ka thënë se askush nuk është i detyruar të gjithë për t’u bërë anëtare e NATO-s. “Serbia ka shprehur mendimin e tij se nuk do të jetë anëtare e NATO-s, por ajo mund të jetë një partner” tha Scott.

SHPËRNDAJE