Pamje gjatë ceremonisë së inagurimit të bustit të Skënderbeut në Bruksel te clkin e hapi dhe uroi mbasadorja e Shqipërisë ne BE (Bruksel) Suela Janina

 

Bruksel, 31 janar -Në praninë e intelektualëve dhe veprimtareve dhe shumte mergimtare shqiptare bashke me autoritet e ambsades shqiptare qyteti evropian ne Bruksel eshte bere dje inaugurimi i bustit te heroti tone kombëtar “Skenderebut”, njofton agjencia e lajemve “Presheva jonë” nga Brukseli.

Busti i Gjergj Kastriotit – Skënderbeut pas Gjenevës tash është edhe në Bruksel. Inaugurimi i  bustit është bërë të martën.

Ceremoninë e hapi dhe uroi mbasadorja e Shqipërisë ne BE, Suela Janina.  “Heroi ynë, mbrojtës i atdheut dhe civilizimit europian”, ka theksuar ajo.

Vlerësimin artistik e dha Albert Perodin Drejtor i Galerisë së Arteve të Bukura në Bruksel. Në bust shkruan në tri gjuhë: frëngjisht, holandisht dhe shqip: Skënderbeu hero kombëtar i shqiptarëve, mbrojtës i atdheut dhe civilizimit europian, transmeton “Presheva Jonë”.

Busti i Skënderbeut në Belgjikë është nga viti 1968, por ai tashmë është restauruar.

SHPËRNDAJE