Bashkimi Evropian ka vendosur që Bullgaria dhe Rumania të mbeten jashtë zonës Shengen, edhe pse dy anëtaret e Bllokut i kanë plotësuar standardet e kërkuara teknike.

Ministrat e Punëve të Brendshme të BE-së i kanë refuzuar ato, një ditë pasi Parlamenti Evropian ka miratuar gatishmërinë e Sofjes dhe të Bukureshtit për t’u përfshirë në hapësirën pa viza.

Kundër këtij vendimi ka qenë Holanda, e cila ka shprehur dyshimin nëse këto dy vende janë mjaft të forta për të garantuar një kontroll efektiv të kufijve të jashtëm të BE-së.

SHPËRNDAJE