1001dd_ocp_w380_h214Preshevë, 12 shkrut   -Pas shpalljes së se Alleancës “One Tabacco” që tubon kreysisht prodhuesit e duhanit nga zona e Bujanocit, Preshevës dhe Medvegjës kane protestuar ndaj padresjtesive te cilve u behen duke nenshkruar edhe peticionin me 280 firma te bujqve, kultivoues keta te duhanit, njofton agjencioa  e lajmeve “Presheva Jonë”

Prodhuesit e duhanit nga Bujanovci, Presheva dhe Meevegja.. nuk po kane se kujt t’i për të shitur, djersen,  prodhimet  e tyre të fundit, duhanin e cila sjell në pikëpyetje ekzistencën e rreth 280 familjeve me më shumë se 1200 anëtarë, veprimtaria kryesore e të cilit është e lidhur me këtë degë të bujqësisë.

“Ne ramë dakord për të vazhduar me kërkesën e parë në Tërnoc të Madh dhe për të vazhduar tubim proteste në Bujanovc Shtëpinë e Kulturës. Ne plan për të nënshkruar një peticion për të dielën të gjithë prodhuesit e duhanit, si dhe qytetarët që mbështesin nismën tonë..” ka pohuar Naser Zairi nga Tërnoc i Madh, një nga nismëtarët e ketij aksioni.

Siç është paralajmëruar, delegacioni i kultivuesve të duhanit, do të udhëtojë për në Beograd për të kërkuar një audiencë me kryeministrin e Serbisë, Aleksandar Vucic sepse komunat e tyre nuk  ju jane përgjur per te zgjedhur ket problemt e ektij prhdimi me te cilin shiptaret kane mabjr gjallë e shkoluar fmeijet e ytre me vite te tera..

Nga viti në vit për shkak të blerjes së vogël, uljen e duhanit mbjellë në zonën e Lugines se Preshevës , dikur i njohur për prodhimin e kulturave që ishte burimi më i madh i të ardhurave për shqiptarëtg e ketyre trevave.

SHPËRNDAJE