armeeeParis, 12 shkrut  -Rreth 200 objekte të vjedhura, kryesisht  bizhuteri, arme e gjsende tjera antike, janë gjetur në strehimet dhe makinën e nje bande shiptare te cilet jane arrestuar sot nga policia franceze., Kjo bande aktivitetine tyre kriminal e kishin shtrire  ve zhona te ndyrshe te Francews sidomos ne Ain, Isère, Haute-Savoie, Rhône dhe Côte-d’Or,  njofton agjencia e lajemeve “Presheva jonë” duke u referuar briuemve te ministirse Piobike te Francës.

Kjo bandë e vjedhësve shqiptar u arrestua në Drôme te Frascnës pas hetimit të kujdesshëm të xhandarmërisë së Ain. Tre persona të moshës 18, 24 dhe 25 pasi kishin deshtuar ne nje vjedhje masovike ne  Laveyron aat u hetuan dhe u ndqën pos nga polcia edhe nga ushtria.

Sipa spolcise kjo bande shipatre keta dy muajt  e fundit  kanë realizuar të paktën 12 vjedhje dhe akte kriminale  në Ain, Isère, Haute-Savoie, Rhône dhe madje edhe Côte-d’Or. Homes në Oullins Villeurbanne dhe ata ishin i lidhur me një marrës të mallrave të vjedhura me te madhe.

Nga kjo bande shqiptarë , dy prej tyre të moshës 24 dhe 25 kanë qenë ne kyre te bandes te cilet u burgos. Më i ri u padit gjithashtu, por u lirua nën mbikëqyrje gjyqësore. Xhandarmëria e Trévoux bizhuterite e konfsikuara tek kjo bande, ka venë ne   Facebook për te gjetur pronaret e tyre.

SHPËRNDAJE