Preshevë, 24 dhjetor -Shtatë parti shqiptare dhe shtate serbe (keta te fundit me një liste) po garojnë për 38 vende në Kuvendin e Preshevës. Jane hapur sot 38 kuti ne lokacione të ndryshme te votimeve për zgjedhjet e parakohshme lokale në komunë. 38.751 votues të dielën do të vendosë për përbërjen e parlamentit lokal dhe presidentit të ri të komunës. Ne terren gjenden te pranishme vezhgues te OSBE-së dhe gazetare lokla dhe vendor, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Ekipi i gazetarëve te agjencise sone nga terreni njftojne se në 38 vendvotime jane hapur kutitë në komunën e Preshevës per procesin zgjedhor, qes sipas informatave të para, zhvillohet në një atmosferë paqësore dhe sipas rregullave.

Në zgjedhjet e parakohshme marrin pjesë 8 subjekte politike: 7 shqiptare  PDSH, APN, BDL, PVD, LR-PDSH, UDSH, PD si dhe 1 serbe Lista e bashkuar serbe.

Qytetarët ndër kërkesat kryesore përmendin punësimin e të rinjve, tekstet shkollore dhe njohjen e diplomave të Kosovës pasi shumica e të rinjve diplomohen atje.

Zeqirija Miftari, kryetari i Komisionit Komunal Zgjedhor thotë për agjencine e lajemeve “Presheva Jonë”  se në vendvotimin numër 3 në qytet ka pasur probleme të vogla, por ato u hoqën me shpejtësi.

“Tani për tani mund të jemi të kënaqur me situatën e përgjithshme në të gjithë komunën, sepse të gjitha qendrat e votimit janë të hapura në kohë dhe zgjedhjet rrjedhin në një atmosferë paqësore” ka shtuar z. Miftari.

Sipas tij, në pjesën e parë kryq, pjesëmarrja e votuesve ishte e vogël, por ai pret që numri të ndryshojë me kalimin e kohës.

Opinioni i tij ndahet nga Ragmi Mustafa, kreu i Partisë Demokratike të Shqiptarëve (PDSH). Votimi në vendvotimin numër 5, i cili ndodhet në ndërtesën e Kuvendit Komunal të Preshevës.

Votimi është ndërprerë për shkak të mosmarrëveshjeve të ndërsjella, tha presidenti i komisionit zgjedhor Zeqir Miftari Komunal.

Ai i tha agjencisë “Presheva Jonë” se është i bazuar në një mostër përfaqësuese të deri në 13 orë në zgjedhje të parakohshme votuan rreth 26 për qind e votuesve, dhe që është pjesëmarrja më e madhe në qendrat e votimit aktualisht në Preshevë, ku në shumicën e vendvotimeve formuar radhët e gjata për të votuar.

Sipas z.Miftari “Në vendvotimin numër 5 ishte problemi i bordit zgjedhor, më shumë se gjysma e anëtarëve të komisionit të votimit është bere për shkak të mosmarrëveshjeve të ndërsjella u largua nga qendra e votimit për të cilën vendvotimi është i mbyllur, cka votimi do të përsëritet. Në qendrat e tjera të votimit votimi zhvillohet pa probleme..”

E drejta për të votuar në komunën e Preshevës sipas listës përfundimtare të votimit ka 38,860 zgjedhës.

SHPËRNDAJE