“Bashkimi i Shqipërisë me Kosovën sa është një çështje e dy shteteve, aq është edhe çështje ndërkombëtare. Nuk besoj se dy shteteve tona po i lihet koha e duhur për të treguar se kanë aftësi të ndërtojnë shtet dhe institucione funksionale, e të mos ndërtojnë shoqëritë e tyre mbi bazën e korrupsionit”.
Kështu deklaroi të hënën deputeti i Partisë Socialiste të Shqipërisë, Ben Blushi, njëkohësisht edhe anëtar i Kryesisë së kësaj partie. Deklaratat e tij janë bërë për Radio Televizionin e Kosovës, nga ku theksoi se nuk ka komb shqiptar dhe kosovar, por komb shqiptar, transmeton Starti.

Më tej, ai flet edhe për autoritarizmin, duke theksuar se këto sisteme po shfarosen në mbarë botën. “Për sa kohë demokracia si sistem po dominon hartën e planetit, duke shfarosur regjime autokratike, demokracia do të thotë se i përshtatet më shumë njerëzimit si sistem. Kjo rezultoi e vërtetë në vitin ‘91 edhe për ne dhe për Kosovën gjithashtu në vitin 1999”, u shpreh Blushi.

“Nëse vijmë në Shqipëri, Sali Berisha është i vetmi lider politi

SHPËRNDAJE