Preshevë, 12 shtator -Anëtarët e BIA zbuluan sot armatim te fshehur në një shtëpi shqiptare në fshatin Pecenë te Preshevës, armatim ky i cili, siq thuhet, paska origjinën nga periudha e lufte se fundit mes forcave serbe dhe shqiptare (UPMB), njofton Tanjug, transmeton agencia e lajemeve “Presheva Jonë”

Siç mesohet ky arsenal i armëve fshihet në 300 metra larg bazës së Ushtrisë Serbe “Peceno brdo”, cka autoritet serbe jane duke shqyrtohen rrethanat dhe motivet, nëse eshtze fjal për pedr ndonje një sulm ndaj forcave serbe. Lidhur me kete aksion  te BIA-s ne Luginë, deri tash nuk eshte thene asnje fjale nga pushteti lokal ne Preshevë.

Sipas “Novosti”, dy armë gjysmë automatike u gjetën në një depo të ngjeshur dhe të maskuar, një M48 ushtarake, një të modifikuar duke përdorur municion gjuetie dhe një “kallashnikov”.

Ndryshe lideret  e Lugines se Preshvës për agjencine eléajemeve “Presheva Jonë” nuk kane perjashtuar bastiisje apo arresitme ne Lugine, me pretekst te kerkimit te armeve ne prag te zgjedjeve ne Kosovë dhe kur Hashim Thaci po bne fushate se “do tas marrim Luginene Preshevës..”

Përndryshe, armët i përkisnin Ushtrise Clirmitare te Lugines se Preshevës (UCPMB)

Kjo është zbulimi i dytë i armëve të paligjshme në zonën e Preshevës në nëntë muajt e fundit nga anëtarët e BIA, sipas faqes së internetit Novosti. Do perkujrtuar se t enjejta meddiat para cy viteshg kushin raportuar per “gjetje te amrtimit” ne vendbanimet shipatre por ngfa MUP i dhe Bia keot lajem ishin demantuar duike i cilesuar si FAKE NEWS, ka shkruar ne fund agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

SHPËRNDAJE