Ministrina e kulturës së Serbisë dhe informimit, sikur “NACIONAL”  financon po ashtu edhe gazetat tjera në gjuhën e pakicave në Serbi. Redaktori i “Nacionalit” Baki Rexhepi,gazetar me përvojë shumëvjeçare në punën në televizion RTK, “Spektri” në Bujanoc.

Beograd (Beta) 2 mars

BUJANOC – Këshilli nacional i shqiptarëve është patron i mbështetës i javores “Nacional” në gjuhën shqipe pilot mostra e të cilit do të prezantohet nesër në Bujanoc,që është një nga hapat e parë të arritur me ndihmën e Këshillit nacional ,deklaroi kryetari i Partisë për Veprim demokratik Riza Halimi. Halimi për Beta-n deklaroi se “Nacional”,ndonëse nën patronatin e Këshillit nacionalo të shqiptarëve si subjekt të vecant afarist ka konkurruar për mjete në Ministrinë e kulturës të Serbisë dhe informimit meqë financon edhe gazetat tjera në gjuhën e pakicave në Serbi”Redaktori i “Nacionalit” Baki Rexhepi,gazetar me përvojë shumëvjeçare në punën në televizion RTK, “Spektri” në Bujanoc ,ndërsa redaksia është përbërë nga gazetarët e rinj të cilëve ju është dhënë shansi për të krijuar përvojë të re”,tha Halimi. Halimi theksoi se hapa pozitive në punën e Këshillit nacional të shqiptarëve ësht6ë se me Union demokratik të shqiptarëve. e cila nga fillimi ka marr pjesë në grumbullimin e nënshkrimeve për zgjedhje të drejtpërdrejta,sikurse dhe gjatë zgjedhjeve.”më në fund,pas negociatave që kanë zgjatur nga korriku i vitit të kaluar,është arritur marrëveshja për anëtarësimin e anëtarëve në Këshillin nacional.”

SHPËRNDAJE