Gjeneve/UNO, 16 dhejtor (AIK-Presheva Jone)
NË OKB NË GJENEVË PARA DIPLOMATËVE BOTËROR U RIKONFIRMUAR ROLI DHE HUMANISTES SHQIPTARE NËNË TEREZE

« Nënë Tereza ju lut Zotit që sa më parë ta shporrte djallin nga tokat shqiptare, nga Kosova dhe Shqipëria.. » tha para të pranishmëve z.Besnik Mustafaj. Sipas shkrimtat tonë të njohur dhe ish-minsitrit të PJ të Shqipërisë  z.Mustafaj « Nënë tereza me djallin aludonte për dy regjimet, atë komunsit serbë në Kosovë dhe atë stalinist në Shqipëri.. »

Nën organizimin e  Misionit shqiptarë në Kombet e Bashkuara sot (para 5 minutash) në pallatin e OKB-së në Gjenevë përfundoi tribuna tri orëshe kushtuar 100 vjetorit të lindjes së Nënë Terezes. Në këtë tubim dedikura humanistes shqiptare Nënë Tereza e cila e cila ja kishte kushtuar tërë jetën e saj paqes dhe luftës kundër varfërisë morën pjesë ambasadorë dhe përfaqësues gati të gjtha vende botërore, anëtare të Kombeve të Bashkuara, personalitete zvcierane si  si dhe përfaqësues të misioneve dhe organiazatave tjera jo qeveritae Gjatë kësaj tirbune para gtë pranishme në emër të OKB së u lexua letra e drejtorit të përgjithshëm të kesja organiazte ndërkombëtare. Ndërsa për rolin dhe veprënn humanitare të Nënë Terezes folën pos zartarëve të OKB-së edhe ambasadori i Shqipërisë në Kombet e Bashkuara  Sejdi Qerimaj, pastaj Aziz  Pollozhani , ambasador i  Maqedonisë, Silvano Tomasi  ambasador i Vatikanit, si dhe ambasadori i Indisë A. Gopinathan. Ndërsa nga Shqipëria qe i ftuar mysafire special shkrimtari ynë i njohur Besnik Mustafaj,  ish-ministër i Punëve të Jashtme të Shqipërisë.  « Nënë Tereza ju lut Zotit që sa më parë ta shporrte djallin nga tokat shqiptare, nga Kosova dhe Shqipëria.. » tha para të pranishmëve z.Besnik Mustafaj. Sipas shkrimtat tonë të njohur dhe ish-minsitrit të PJ të Shqipërisë  z.Mustafaj « Nënë tereza me djallin aludonte për dy regjimet, atë komunsit serbë në Kosovë dhe atë stalinist në Shqipëri.. ». Në fund të kesaj tribune për të pranihsmit u shfaq edhe një pjesë filimike kushtuar jetës dhe vepritarisë së humnaistes shqipatre Nënë Tereza gajtë misoneve të saja nëpër mjedise të ndryshme të botës ku kihste shërbyer ajo si misionare. Do shtuar se interesimi i mediave shqiptare dhe zvicerane për ta ndjekur këtë tribune  kushtuar humnistes sonë të madhe Nënë Tereza ishte i madh.
SHPËRNDAJE