Ish Presidenti i Shqipërisë Salih Berisha dhe Bujar Nishani, në një intervistë ekskluzive, ka dhënë vlerësimin e tij me rastin 8 vjetorit të themelimit të agjencise se lajmeve tashme edhe gazetës kombëtare “Persheva Jonë” thone se  “Presheva Jonë” si nje medium i vetem shqiptar ne Luginen e Presheves, ne OKB dhe organizatat tjera nderkombeätre, ka qenë dhe mbetet si një kapilar gjaku që ka ushqyer pa pushim mendjen dhe zemrën e shqiptarëve që nga Lugina e Preshevës, Kosova në Shqipëri, Maqedoni në çdo trevë shqiptare në Ballkan, nga Evropa në Amerikë. Kudo ndër Botën Shqiptare”

Do perkujtuar se me rastin e vizites se presidentit Nishan ne Preshevë,  agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë” si nje mediumi i vetëm shqiptar ne Luginen e  Presheves me 6 mars 2017 shpall presidentin shqiptar Bujar Nishanin “Personalitet të vitit” .

Presidenti Nishani për “Presheva Jonë”: Lugina e Preshevës është prioritet i Shqipërisë ! (Në foto: Presidenti shqiptare me gazetarin e Presheva Jonë)

Në inervisten e fundit per agjenicne e lajmeve “Presheva jonë”  presidenti Bujar Nishani ka deklaruar se “Shqiptaret e Lugines së Preshevës për fat te mirë kanë demonstruar vazhdimisht që përfaqësojnë edhe përmes identitetit të tyre kombëtar edhe përmes sjelljes së tyre institucionale që reflektojne si komunitet parimet më të mira europiane por është e papranueshme për realitetin e sotëm europian që niveli i ekonomisë, zhvillimi i infrastruktures, mundësitë dhe hapësirat e arsimimit dhe të zhvillimit të mëtejshëm nga pikëpamja sociale dhe shoqërore. Keshtu qe kjo eshte nje sfide shume madhe për Qeverinë Serbe për komunitetin ndërkombëtar për detyrimin kushtetues që ka Shqipëria. Një element tjeter i shqiptarëve është diaspora ne Europe, ne SHBA dhe ne vendet e tjera te cilet duhet te marrin nje dimension me te madh sepse kapacitetet e tyre intelektuale dhe shoqërore jane te tilla qe krahas kontributit qe japin ne vendet qe ata jetojne, ata kane obligimin qe të japin kontributin e tyre edhe ne Shqiperi, Kosove dhe vendet tjera ku jetojne shqiptarët.”

Résultat de recherche d'images pour "sali berisha presheva jone"

 

 

SHPËRNDAJE