Prestigjiozja britanike “The Telegraph” ka publikuar një listë me 30 qytetet më të bukura në Evrope, dhe në vendit e dytë të listës është renditur qyteti i Beratit.

Lista është përgatitur nga Shoqata Japoneze e Agjentëve të Udhëtimit ku janë paraqitur 30 destinacionet që nuk duhen humbur.

“Mangalem” lagjia e vjetër e qytetit në brigjet e lumit Osum është një Trashëgimi Botërore e UNESCO-s. Në kohët e mesjetës ishte një qytet kufitar i Perandorisë Bizantine.”- shkruan The Telegraph.

SHPËRNDAJE