Preshevë, 30 tetor –Qeveria e Serbisë ka përgatitur një paketë të veçantë ekonomik për komunitetet serbe në Kosovë dhe Metohi, edhe me vlerë 4.5 miliardë dinarë, njofton agejncia e lajemeve “presheva jonë” duke ju referuar medave serbe.

Ky plan përbëhet nga një sërë projektesh, nga infrastruktura, shëndetësia, arsimi, sektori social dhe ndërmarrësia. Ky dokument do të diskutohet sot në një takim të përbashkët të Qeverisë me liderët serbë nga Kosova, të cilat do të marrin pjesë presidenti Aleksandar Vucic. Siq raprton agejncia e lajemeve “Presheva Jonë” derisa Beogradi po ndane 4.5 miliardë (50 mije euro) për serbet e veriut, Kosova, me Presheven po hahet me deklarata. Do përkujtuar se ndihmesa e fundit 50 mije euro “per zhileta”?!

Siç është raportuar nga mediat e Beogradit  dokumentet e përgatitura për projekt-ligjin për provincën ndihmës special State autonome, me kusht kthimin e prodhimit “petoletka parë” në Leposaviq, duke ndërtuar një konvikt për shkollën bujqësore në Lesko, një plan është që të Mitrovicës merr ndërtesë të re Universitetin dhe kompleksin e futbollit, kopshtin e ri dhe urën mbi Ibrën në vendin “Dudin karst”.

Gjithashtu e planifikuar është ndërtimi i një spitali në Graçanicë, dhe Instituti i Mjekësisë Ligjore, fabrika e baterive në Zveçan, shpirtrat bimore në Rahovec, një fabrikë e patate të skuqura në Viti, fermat e pulave dhe mullinj ushqim në Prishtinë, rikonstruksioni drive “Simpo” në Zubin Potok. .. Beogradi dëshiron të ndërtojë shtëpi, të rikthejë rrugët, të ndihmojë familjet në bujqësi, si dhe të rindërtojë institucionet arsimore …

– Unë pres që ajo do të jepet paketën më të plotë të ndihmës dhe përkrahjes për popullin serb në Kosovë dhe Metohi në dekadën e fundit. Qeveria do të bëjë gjithçka për të ndihmuar popullin serb dhe qytetarë të tjerë të cilët ndjehen pjesë e vendit tonë në Kosovë, për të lehtësuar mbijetesën në kushte të vështira – tha drejtori i Zyrës për Kosovën dhe Metohinë Marko Gjuriq.

SHPËRNDAJE