Pas shpërbërje të Kuvendit  Komuinal të Preshevën, cka qeveria serbe i dha besimin Shqiperim Arfiit, duke ja kthyer funksionin. Ky potez apo intervenim i Boegradit ka lene me gishta n’goje “kryetaret” tjere te Preshevës te cileve ju hoq tortja nga goja, spesew pretendojne të jenë po ash kryetar te Preshevës.  Pas “rrebelimi” te Riza Halimoviteve dhe kta te PDSH se Ragoviteve kane que kry, po ashtui nuk duan të jenë “organ i përkohshëm” i Beogradit, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.

 

Mision i suksesshem i Beogradit ne Preshevë në stilin sundo e perqaje. Luaje mace kryet e bullit…

Ky cirkuz politik ne stilin sundo e perqaje nga Beogradi, duke se ja ka shti mire flakën (fitilin) dhe me sukses po luan “majtap” me Preshevën. Riza Halimi: Ardita është bre kryetare pasha Beogradin. Shqipërimi: Une jam kryetar. Raga: Jo, valla unë jam kryetar.. Me këto fjale ne stilin, prit e dajë, kacafyten “lideret” e Lugines se Preshevës per nje karrige me 50×60 cm.

Më 14 shtator, Qeveria e Serbisë mori vendim për shpërndarjen e Kuvendit Komunal të Preshevës, që u botua sot në Gazetën Zyrtare, e cila transmetohet nga N1. Detyrat në kuadër të kompetencave të Kuvendit dhe organeve ekzekutive të komunës së Preshevës kryhen nga Autoriteti i Përkohshëm, i cili përbëhet nga një President dhe katër anëtarë.

Presidenti i Partisë Demokratike të Shqiptarëve (PDSH), Ragmi Mustafa, tha për FoNet sot se ato parti nuk kanë gjasa të marrin pjesë në Autoritetin e Përkohshëm.

Qeveria serbe dështoi të respektojë ligjin kur formon Autoritetin e Përkohshëm, tha Mustafa, i cili ishte kryetari i komunës në mbledhjen e fundit dhe është një nga anëtarët e propozuar të këtij organi.

Sipas tij, qeveria duhet së pari të aplikojë dhe respektojë ligjet.

Në zgjedhjet e kaluara lokale, PDSH mori numrin më të lartë të këshilltarëve në Kuvendin Komunal të Preshevës dhe Autoriteti i Përkohshëm duhet ta mapojë Kuvendin Komunal në ato përqindje në të cilat përfaqësohen subjektet politike, shpjegon Mustafa.

Jo vetëm që qeveria nuk respekton emërimin e Kryetarit të Autoritetit të Përkohshëm nga PDSH, por nuk ka zgjedhur dy anëtarë nga partia jonë, tha Mustafa, duke shtuar se nuk e dinte interesin e qeverisë serbe për ta bërë këtë.

Përveç kësaj, theksoi Mustafa, është e turpshme për Qeverinë që tre vetë që do të udhëheqin komunën deri në zgjedhjet e parakohshme kanë vetëm shkollë të mesme, edhe pse ka një numër të madh intelektualësh në Preshevë. Ai gjithashtu beson se fakti që kjo qeveri ende nuk është e interesuar për zhvillimin aktual të komunës së Preshevës.

SHPËRNDAJE