Novi Pazar, 31 mars -Në seancën e rregullt të Kuvendit të Bashkesise Isame në Serbi, mbajtur eshte nderprene Iniciativa për hapjen e departamentit te FIS në Preshevë, njfoptn agjencia e lajemeve “Presheva Jonë”

Në vitin 2000, ku morën pjesë pjesëtarë të Meshihatit, krerët e institucioneve, kryetarët dhe imamët kryesorë të komunitetit musliman të Bashkësisë Islame, u shqyrtua dhe u miratua Raporti mbi punën e organizatave, institucioneve, shoqatave, shërbimeve dhe mediave të BI-së, si dhe llogarinë përfundimtare të Meshihatit në vitin 2017 dhe projektbuxhetin për vitin 2018.

Me këtë rast, u konkludua se viti 2017 ishte më i suksesshmi në punën 25-vjeçare të Meshihatit në të gjitha fushat.

Kuvendi mbështeti iniciativën e myftiut Preshevë për të nisur procedurën e hapjes së një departamenti të Fakultetit të Studimeve Islame në Preshevë, por jo edhe Iniciativen për hapjen e departamentit te FIS në Preshevë.

SHPËRNDAJE