Gjenevë, 2 shkrut (AIP) -Sekerati i përgjigthshëm i OKB-së ban Ki-Mooon  duke e  cilësuar situaten dramatike në Siri e cila na përkujton eksodin në Kosovë, ka bëri thirrje Shteteve anëtare të jenë bujar në Konferencën e donatorëve për të ndihmuar Sirinë për konferencën humanitare në Kuvajt, nkofton, agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

“Ne duhet të bëjmë gjithçka që mundemi për të ndihmuar Sirët në ankth. Ne duhet të dyfishojmë përpjekjet tona për t’i dhënë fund dhunës përmes diplomacisë, duke kapërcyer ndarjet brenda Sirisë, por edhe në rajon dhe në Këshillin e Sigurimit, “tha shefi i OKB-së Ki-Moon, duke shtuar se situata ka provokuar një kjo krizë të madhe me pasoja të shumta, me një eksod të madhë që nuk mbahet mend, që nga fluksi i madhë i refugjatëve nga Kosova para 13 vitesh më parë.

Konflikti në Siri, e cila filloi në mars 2011, ka më shumë se 60.000 njerëz la të varfër dhe katër milionë njerëz në të njëjtin vend, gjysma e të cilave përbëhet nga të zhvendosurve. Përveç kësaj, Komisioneri i Lartë i Kombeve të Bashkuara për Refugjatë (UNHCR) vlerëson se numri i refugjatëve 650.000 në vendet fqinje, Afrikën e Veriut dhe Evropë.

SHPËRNDAJE