Hagë, 14 mars  -Të hënën Kosova u trondit nga një atentat kundrejt avokatit Azem Vllasi. I dyshuari, Murat Jashari, i cili  tashmë ndodhet në kushtet e arrestit, mësohet se në polici, ka zbardhur organizatën “Syri i Popullit”. Nga portalet kosovare raportohet, sigurisht te” shtyre nga disa “personalitete” ne institucionet e Kosovës për të krijuar mjegull, ndaj te cilëve Haga dyshon per krime (emrat e te cileve tashme jane te njohur) spekulohet se “kjo organizate në listë per t’i vrarë Hashim Thaçi, Kadri Veseli. apo Isa Mustafën”. A thua duhet besuar ketij lajmit ?, pasi që zyrtarisht nga organet e policisë, Prokurorisë, apo dhe AKI –së, ende nuk ka ndonjë qëndrim zyrtarë rreth kesaj liste apo organizate, cka deri me tash keto mbeten vetem “llaf masdarke” e portaleve. Ndryshe edhe avokati i Murat Jasharit Emrush Kastrati ka thenë se ” klienti im e ka pranuar veprimin, por që nuk qëndron pohimi se “ka një listë të personave sikurse është thënë për t’i eliminuar”. Nese do te ishte demshmitar i speciales Azem Vllasi a thua kush mund te qendroje pas kesaj organizate qe tashme po e quajne lëvizja “Syri i Popullit”?
Dick Marty: Policia e Kosovës nëse nuk është në gjendje t’i mbrojë dëshmitaret për krime, t’i strehojnë jashta vendit
Në vitin 2001, dy vjet pas luftës në Kosovë, në fshatin Rubovc të Kamenicës, kishte ndodhur një vrasje e tmerrshme. Serbë lokalë kishin vrarë Raif Vllasin, vëllain e Azem Vllasit.. Ngjarjen kohë më parë e kishte kujtuar në Facebook djali i Raif Vllasit, Naseri i cili ka qenë pjesë e UÇK-së prej nga njihet me nofkën “Komandant Kobra”.Agjencia e lajmeve “Persheva Jonë” ka mesuar nga haga se Specialja do te arrestoj dhe denoj per krime edhe ata qe dhe pas lufte bene vrasje ne emer të “tadhtarve” apo kundershtareve poltike te tyre qe njihen nga NATO dhe OKB si vrasje me “motive poltiike”.
Sipas z.Marty “Me themelimin e Tribunalit per krime në Kosovë, padyshim Kosoves do t’i hapë perspktiva te reja te integrimeve. Kjo gjykate e cila ne te mire te Kosoves dhe qytetarve te saj, nuk mendoj se do te jete kundër Kosoves apo UCK-së, por abuzuesve te saj gjate dhe pas luftes në rajon. Besoj se këte e dinë mirefilli edhe një pjese e politikaneve kosovar, sidomos ata me duart e papastra. ”
Raportuesi i Këshillit të Evropës, Dick Marty ka deklaruar lidhur me akuzat për krieme, vrasjet  e pas luftes dhe për trafik organesh  “nuk do të japë asnjë informacion të rëndësishëm, si identiteti i dëshmitarëve apo deklaratat e tyre, nëse më parë nuk ka “garanci absolute” se ato do të ruhen. Problemin me te madh me Kosovën e kemi me ceshtjen e deshmitarëve te cilet nuk kane siguri absolute.  Posedojme infomacione se deri tash jane vrare disa për te humbur gjurmet e krimit. Policia  e Kosovës nese nuk eshte në gjendje t’i mbroje deshmitaret për krime, t’i strehojne jashtë vendit. Ndryshe deshmitaret duhet te vehen ne perkujdesin e Eulex-it dhe policise nderkombëtare. ”
Se ështe dëshmitare avokati i njohur Azem Vllasi ne gjykaten speciale per krime ne Kosovë, burimet nga Haga për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” nuk e kane mohuar e as pohuar nje gje te tille, cka mbetet te shihet diteve te ardhshme
SHPËRNDAJE