Vienë, 5 shkurt -Austria ka dëbuar rreth 4,700 njerëz, shumica prej të cilëve jane serbë dhe emigrant tjere nga vednet sllave… (Österreich hat 2018 rund 4700 Personen abgeschoben, der überwiegende Teil waren Serbien…“) Këta janë persona pa vendbanim të përhershëm, persona të papunë, persona që kanë kryer një vepër penale.

Agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referuar burimeve te policise austriake ka mesuare se ne mesin e  tyre jkane edhe 200 shqiptare, kreyisht nga koasova, emigrante keta te papune dhe ilegale te lidhur me krimin e organizuar.
Më shumë se 60 për qind e personave të dëbuar janë nga vendet e ballkanit. Më të shquar janë sllavët, serbët, hungarezët dhe rumunët. Ndersa  2,100 persona të dëbuar ishin qytetarë të BE, që është 45 përqind.

Nëse shtohen serbët, maqedonasit, shqiptarët dhe boshnjakët, kjo do të thotë se 63 përqind e të gjithëve janë përjashtuar nga Evropa. Këta janë persona pa vendbanim të përhershëm, persona të papunë, persona që kanë kryer një vepër penale. Në radhë të parë, vendet e origjinës dëbohen nga Sllovakia me 600, të ndjekur nga serbët, hungarezët dhe rumunët, pasuar nga nigerianët, gjeorgjianët dhe afganët.

SHPËRNDAJE