Preshevë, 17 shkurt -Sot, me 17 shkrut, ket dite shqiptaret gjithkund ne ballkan dhe diaspore po shenojnë dhe festojne permes aktiviteteve te shumta 11-vjetorin e pamvaresise se Kosovës. Festat, kremtimet e tilla festive po mmabhen ne Kosovë, Shqipëri, Maqedoni dhe diaspore, por jo edhe ne Presheve, Bujanoc dhe Medvegjë, ku nuk verehet kurrefare atmosfere festive, dite kjo e cila nuk dallon nga ditet tjera te rendomta, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Stankovic: Falenderoj pushtetaret e Luginës për bashkëpunim dhe situaten e qetë.  Askush nuk eshte duke negociuar për bashkim me Kosovën!..

Ende asnje urim nga Presheva e Bujanoca derguar Prishtinës zyrtare me rastin e pervejtorit të pamvaresise se Kosovës, se paku jo publikisht. Gjithecka eshte e qete sot ne Luginen e Preshevës, ska as urime as atmsfere festive?!,  njoftone ekipi i gazetareve të “Presheva Jonë” te cilen nga terreni kane sjellur disa fotografi ne Presheve, rrugeve dhe ne komune ku, jo qe valon flamuri i Kosoves per dite festa, por ai i Sebrisë, pamvresisht se ju kane bashkangjitur “refreninit” ta Hashim Thacit per “korrgjim” apo bashkim me Kosovën. “Falenderoj pushtetaret e Luginës për bashkëpunim deh siutaten e qetë.  Askush nuk eshte duke negociuar për bashkim me Kosovën” ka thne Zoran Stankvic , kyretra i trupit koordinues, organ ky i qeverise se Serbisë.

Kurse dise lidere te Lugines me rastin e ketij pervjetorit po hahen si fmija vetem me fotografi ne fb ne stilin “je suis charlie”

Lideret shqiptare te Lugines se Presheves, ata që janë, viteve te fundit kane vizituar me shume Boegradin se sa Medvegjën, cka duket se “justifikohen” Nebojsha Arsicit se “Mevegja nuk eshte Lugine e Preshevës” (?!) Jemi deshmitare dhe posedojme incizime se ata ne Begrad Luginen e Preshevës e quajne “Juzna Serbija” kurse ne Prishitnë “Kosovë Lindore”. Këtij soji te liderve para pese vitesh, pas largimit te lapidarit, Thaci ju përgjigj shume mire duke i quajtur “bashkepunëtor te Beogradit”?! , citon agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

I vetmi instioucion ne Luginen e Preshves eshte ai i KKSH-së i cili ne kater rreshta uron diten e pamavresise se Kosovës. “Këshilli Kombëtar Shqiptar uron 11 vjetorin e pavarësisë së Republikës së Kosovës.Mëvetësia e Kosovës ka ndikuar pozitivisht në stabilitetin rajonal. Tashmë koha për barazi midis popujve dhe brenda popujve në rajon. Urime!” thuhet ne kete urim nenshkruar nga Ragmi Mustafa kryetar i KKSH-së.

Me anashkalimin e Referendumit, liderët e Preshevës tradhtuan popullin dhe shkelën mbi gjakun e deshmorëve të UCPMB-së, ka deklaruar për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” sociologu i njohur nga Lugina prof. Ibrahim Kadriu, njeriu numer dhe arkitekt i Referendumit te 1-2 marsit 1992 i cili ishte edhe kryetar i këtij procesi historik.

Sipas prefesor Kadriut ne Presheve nuk ka lider serioz, por misterioz, kolltukgjinj dhe e manipulator. Keta lidere te cilet Luginen e Preshves ne Boegrad e quajne “Serbi Jugore” (“Juzna Srbija”) në Prishtine “Kosova Lindore” merre me mend pasi harruan Referendumin e viti 1992, Presheva, 11-vjetorin e pamvaresise se Kosovës e priti me flamur te Serbisë?!

SHPËRNDAJE