Résultat de recherche d'images pour "Attentat Marseille"Marseille (F), m nentor  -Të dyshuar se ka qenë në kontakt me dy burra të dyshuar për një projekt sulmi xhihadist, që ndodhi në prill në Marseille e Frances pos nje  një burri dhe një grua te arrestuan polcia po ben hetimedhe ndaj tres serbve ngha Kosova, njofton agjencia  e lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referuar burimev te policise francese.

 

Dy burrat e arrestuar në Clermont-Fer

rand Klementi Baur dhe Mahiedine Merabet te cile tu denuan dhe u burgosen  me  23 prill, vuri në dukje burimi gjyqësor.

Hetuesit ende po përpiqen të përcaktojnë natyrën e saktë të planeve Merabet dhe Baur. Ka i fundit njihet se është e afërt me islamistët çeçenë në kontakt me të cilët ai u konvertua në Islam në vitin 2007 në Nisë, në Rivierën Franceze.

Një arsenal i madh u zbulua në apartamentin Marsejë me qira nga Clement Baur: një mitraloz, dy pistoleta, çanta municioneve, tre kilogramë eksploziv tipit TATP, një pjesë gati për përdorim, dhe një shegë artizanale.

Shtëpia ishte shndërruar në një laborator të vërtetë: të mbajtura kimistë, shiringa, dozimin dhe bulonave çanta janë konfiskuar, si dhe aceton, peroksid hidrogjeni, acid sulfurik dhe topa ping-pong . Të gjithë këta elementë janë pjesë e TATP, një eksploziv i improvizuar i përdorur shpesh nga xhihadistët. Tre serbë të Kosovës dhe një refugjat çeçen janë tashmë nën hetime (të paditur) me rastin e atntatit në Marseille te Frances. Agjencia e lajemeve “Presheva jonë”ka mesuar se serbet nga Kosova besohet se kanë ofruar mbështetje logjistike për Baur dhe Merabet, duke u siguruar atyre armë.

SHPËRNDAJE