papassdVatikan, 6 shtator  -Shenjtërimi i Nen Terezes ne Vtikan nga papa hodh zbuloi dhe testoi jo vetem rolin e saj humnaitar, por testoi edhe autoritetin e zyrtarëve nga Prishitna te cilet morren pjese ne këte ceremoni te clet ihsin me shue4m se sa ne be varimin i e nen Terezs ?!

Normalisht cdo vizite apo takim i Paes ne Vatikan me delhgacione dhe e prsonalitete botërore shënohen ne faqen zyrtare te Vatikanit por edhe ne mediat ialiane dhe boterore. Cuditerisht keto viteve te fundit, sidmos pas vdkejes se presidenti hisotroik Rugoves,  ky portokol sikur eshte “thyer” nga Vatikani vetëm per Prishtinen zyrtare dhe Vatikani sikur edhe  mediat boterore për delegacionet dhe atutoritetet kosovare te cilet, per dallim nga vendet tjera, me se shpeshti i bejne keto vizita. Tmam puna, sikur t’mos shkruanin as portalet  e Thacit dhe Mustafet te cilat  ju japin “taxhi”, sigurisht këto takime te tyre me Papnën do te kalonin ne harrese,  ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

Nga kjo del se Thaci dhe Mustafa Papes i kishin thene “merhaba” ne korridore, ndryshe sikur te ishin zyrtare edhe do te shenoheshin edhe ne web faqen e Vatikanit apo kishin shkruaj nja dy fjale edhe mediat Italian, siq e jep portokoli dh nererspetki nga personalieteve boterore. Autoritet nga Vatikani perms agjencise s elajemeve “Presheva jomnë”* kane demantuar, duke pohuar s etakimet e fundit ne Vatikn te dlegacioneve nga prishtina jane private, ndyrshe dom ti shenonim ehd en faqen tore zyrtare.

Se ishin takime privare dhe pe rpoza e parnoi edhe vete presidenii kosvoar Hashim Thaci I cili vetem ai e din pse e ben kaq kilometra dhe pse ben ket hygjym me ja puth dorën Papes?!
Thene shkurt paria, mafia politike e Kosovës, vec me popullin e vete tash abuzon edhe me personalitetin e Papes në ne Vatikan. Megjthate, zyrtaret nga Vatikani I zgjasin doren delegaconeve nga Kosova duke I pritru privatisht dhe nuk i shenojne askund keto si takime zyrtare ?! Do perkujtuar se voizitat dhe takimet e presidneit hisotrik Ibragim Rugova ne Vatikan dhe me papen vazhdimsith jane shenuar ne web faqen e Vatikanit dhe kane apsur jehon et emadhe ne mediat otlaine dhe boterore.

Por ka edhe zëra se këto takime aranzjohen apo paguhen sikur raste te shumta te politikajve tgane , duke menduar se nese del ne foto me njerez te medhenje edhe behesh i madh. Megjithatë, tek keta ne Kosove duket se kane edhe nje halle tjer, nga keto poza fotografishe nje per te bere fushate tek populli i tyre, dher dy, per te fshehur apo i shpetuar te zezave te tyre ne Kosovë te inlovuar ne vrasje dhe krim te organizuar.

Nuk duhet te habitemi se keot fotgrafi e pzash me papen apo personalite tjerta boterore nuk bejen edhe aq pune, msa a bene pune per Miloshevici, Karaxhiqin, Mladicin e madje edhe Arkanin te cilet paten fotografi me perosnalitete nderkombëatre, madje edhe me Cliton, Ollbrajt, Kofi Annan, Hollburk, Solanen, Klark etj..por nuki shpetuar kokart e tyre, Duarte tyre t epergajkura deri ne bryla, ata ose vdicen si krimenel ose u denuan, dhe po vuajne denimet ne burgjet si kriminel, ka shkruar ne fundi agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

SHPËRNDAJE