jovuicc111Tivat, 30 nentor –

 

Një gjykatë kroate kishte shpallur verdiktin në vitin 2006 kundër një krimineli serb, i cili pas 10 vitesh është arrestuar sot në Tivat të Malit të Zi.

Mësohet se policia malazeze arrestoi natën vonë në orët e pasmesnatës në Tivat, në bregdetin Adriatik, një serb kroat i dënuar në mungesë në Kroaci me 15 vjet burg për krime lufte.

“Presheva jonë” nga burimet e Hagës ka mësuar se i arrestuari është Miroslav Joviç, 47 vjeçar, i arrestuar në aeroportin Tivat në bazë të një urdhër arresti të lëshuar nga Interpoli. Ai aktualisht është në pritje të ekstradimit.

Vendimi gjyqësor, dorëzuar më 30 maj 2006, ka deklaruar se Miroslav Joviq dhe një tjetër serb, Millan Stanojevic kishte vrarë  kroaten Ivanka Medved duke e lënë të plagosur të shoqin e saj Branko Medved. Ngjarja ka ndodhur në shtator të vitit 1991 në Kroacinë qendrore. Milani Stanojevic kishte qenë edhe i dënuar me 15 vjet burg.

Në vitin 1991, shpallja nga Kroacia, ish-Republika Jugosllave e pavarësisë së saj të shkaktuar një luftë me separatistët serbë të mbështetura nga Beogradi. Konflikti kishte lënë  afër 20.000 të vdekur. Serbët shpalli një “Republika Serbe e Krajinës” (RSK) në një të tretën e territorit kroat.

SHPËRNDAJE