Preshevë, 6 5 mars -Agjencia e SHBA-ve për Zhvillim Ndërkombëtar, Programi për Zhvillim i Kombeve të Bashkuara dhe të tjera jane qur në pranverë, siq thone për shinjergj për  pastrimin Miratovces “Ne punojmë së bashku.”

Miratoa, fshat ky në komunën e Preshevës, është e vendosur në afërsi të kufirit me Maqedoninë nijhet jo vetem nga vendoret por tashme edhe nga nderkombëtaret si sinonim i emigrantëve meqe ata se pari aty “zaten” lagen fyton dhe ngeren buke pas mijera  kliomtarsh rrugetim nga Sria apo Afganistani, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Qindra vullnetarët, te reja e teo rnje nga fsahti dhe Presheva kane eprvjellur mengët dhe po pastrojne rrugët, lumenjte, livadhet, e male të Miratocës te shkterruar ditëve te  fundit here nga emigrantet e here nga pzgauer, kamion ushtaraka e tanke serbe ne keto vendbanime shqiptare ne kufi me Maqedonine dhe Kosovën.

Do përkujtuar se ne ekt fshat shiptar ne Miratovc si dhe në Preshevë  që nga fillimi i krizës të emigrantëve qindra e mijëra emigrante, ndonjëherë edhe nga 10.000 në ditë shkelen kete fshat.

“Unë e kam pastruar tri herë fsahit duke vene ne dipsozicon traktorin tim, duke filluar ngha apstimi i xhamie, shkollave dhe rrugeve tjar ne fsahitn tonë ..” thotë Llukman Mustafa nga Miratoca.

 

 

SHPËRNDAJE