Preshevë, 4 maj  -Sherbimi sekret i ushtrisë serbe (VBA) ka sekuestruar një arsenal të madh armësh në rajonin e Preshevës dhe Bujanovcit, si dhe përgjatë kufirit me Maqedoninë, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referuart burimeve mediave serbe ne Beograd.  Armet jane konfiskuar javen e kaluar dhe per cudi del me vonese nga mediat serbe ?! shkruan agjencia e lajmeve “Presheva jonë”.

 

Vërtetë a kishte “konfiskim të mijëra armëve” në Preshevë?.. kur dihet se në Preshevë nuk ka fabrike as te bukëve e leje më të armëve.

 

Sherbimi sekret i ushtrisë serbe javën e kaluar ka sekuestruar një arsenal të madh armësh në rajonin e Preshevës dhe Bujanovcit përgjatë kufirit me Maqedoninë, keshtu se paku raprtuan mediat serbe e me aps edhge ato shqiptare poa u verifkuar lajmi ne fjlaë..

Sipa sketyre njftimeve thuhej se “arsenali i armëve gjendej në dorëzim të një shtetasi të huaj dhe dy shqiptarëve, që me gjasë kishin tentuar t’i transferonin drejt Maqedonisë. ”

Pra siq shifet, kesaj afere te armeve me duket se më shumë i vjen era konrabande apo proagandë se se sa siq pretendojne disa media. Tash shtrohet pyetja vertete, nesde aska pasur zbuilim apo konfksim te armeve  kujt ju dërgua keto armë apo cfare armesh jane ato, cfare kalibir, origjina e tyre, ku jane prodhuar ? Kjo ju mbetet të zbulohet nga ana e  autoritetetve serbe dhe ato maqedonase, sidomos atyre te Beogradit kur dihet se në Preshevë nuk ka fabrike armësh?!

Nga ky arsenela i madh armësh, të sekuestruara janë gjetur edhe kalalshnikov, granada dore dhe municion. Pas ngjarjeve të rënda në parlamentin e Maqedonisë, të enjten e kaluar, Serbia ka shtuar kontrollet në kufirin e saj me Maqedoninë. Do theksuar se Serbia eshte e njohur për Interpol-in për kontrabande me arme ne zonat e nxehta, nese kujtojme  sulmet e fundit  ne Paris apo Bruksel qe sipas mesdiave boterore kallashnikov apo armet tjera ishin me origjine nga (Kragujevci) Serbia.

SHPËRNDAJE