Me 4 nentor te ketij viti mbahet dreka tradicionale presidenciale me presidenitn zviceran Alain Besie, me gazetare boteror, organizuar nga APES – Asosacioni i Gazetarëve të Huaj në Zvicër dhe Lihtenshein.

Image associéeJean Musy, presidfent i APES ka njoftuar agjencine e lajmeve “Presheva jonë” se ne këte dreke presidneciale me presidentin e konfederates Helevetike jane tz ftuiar rrteth 200 èperosnmliute, autoritet boterore, dhe veednore, kryissht nga qveria zviceraner sikur nga ministria jashtme skerati i shtetit, nga ministria e mbrojtjes, e drejtesise dhe policise, ministria publike dhe perfaqesue nga OKB e organizata nderkombetare instaluar ne Gjeneve.

Sipas z.Musy ne kete dreke solemne eshte ftuar edhe ambasadorja e Kosoves ne Zvicer Nazane Brenca me gazetare boteror, organizuar nga APES. Pjesemarrja e ambasadores kosvare ne ekte drke me perrosnliete boterore do te jete nje rast i mire per te lobuar per Kosoven me njohje te reja dhe dhe nje rast i mire per zhvilimin e vendit ku nga keot ontake do t eintersophen afarsit, abnikere, biznsmen apo nga DEZA te invesotjne me prjket ete reja ne zhvillimin e Kosovës.

Shumica e tyre, gazetarë të gazetave dhe agjencive të lajmeve më me emër në botë janë të grumbulluar në Gjenevë pranë OKB-së por edhe en Berne sikur përfaqësues të Reuters, AP, AFP, International Herald Tribune, Finantial Times, Daily Telegraph, MAARIV Izrael, BBC World, Radio Kina Internacional, Radio Vatikani, Itar-Tass, ANSA, EL MUNDO, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Milliyet, Agjencia e lajmeve Presheva Jonë” etj..

Për arsye të interesit profesional që kanë anëtarët e vet, APES luan një rol shumë të rëndësishëm duke krijuar lehtësi për komunikim midis qeverisë federale të Zvicrës, autoriteteve kantonale, si dhe organizmave të rëndësishme për jetën e Zvicrës të fushës së politikës, biznesit, financave, shkencës dhe kulturës.

SHPËRNDAJE