Ambasadori i Republikës së Shqipërisë ne Serbi, Ilir Boçka me bashkepunërtor ka vizituar Luginen e Preshevës. 

Gjarte qëndrimit ne Bujanoc ambasadori shqiptar ka takuar perfaqesuesit e pushteti lokal dhe qyterae te Lugines nga te cilat takime vëllazërore kane diskutuar për situaten aktuale iu cili ka shprehur shqetesim per diskrimnimin e shqiptareve etnik ne këto vise si dhe per papunesine  dhe eksodin e madhe ne rajon, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Nje takim te tilla ambasadori Bocka ka pasur kohe me pare dhe me  Kryetarin Këshillit Kombëtar Shqiptar (KKSH), Jonuz Musliu. Në interesimin e Ambsadorit Boçka se a do të jenë këto kërkesa të njëjta me ato të serbëve në Kosovë, kryetari Musliu theksoi se është koha e fundit që edhe zëri i Luginës së Preshevës duhet të dëgjohet dhe problemi politikë i Luginës së Preshevës të zgjidhet.  Vlenë të theksohet se KKSH mbanë takime të rregullta jo vetëm me Ambasadën e Shqipërisë, por edhe të Kosovës dhe vendeve më të fuqishme perendimore. Nga keto takime me lidret e Lugines ambasadori Bocka ka ftuar ata per unitet.

Përfaqësuesit e ambasadës së Shqipëri mbajnë takime të vazhdueshme me spektrin politik shqiptar dhe institucional në Luginë të Preshevës

SHPËRNDAJE