fatbaa“Shqiptarët duan te hyjne në qeverine e re te  Serbise.” (“Albanci žele u novu vladu Srbije”) eshte ky titulli i nje emisionit special te TV Aljazeera pas zgjedhjeve te 24 prillit dedikuar shqiptareve etnik ne Luginen e Presheves, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jone”
Pas më shumë se 20 vjet të pjesëmarrjes në zgjedhjet për Kuvendin e Serbisë, shqiptarët janë të vendosur për të qenë pjesë e koalicionit qeverisës.
Ndërsa duke pritur për hartimin e një qeverie të re serbe, një gatishmëri për të qenë pjesë e shprehur dhe të shqiptarëve nga jugu i vendit të tij. përfaqësuesit e tyre politike për herë të parë në mënyrë të qartë duke kërkuar për qeverinë dhe ata të vendosin për të ardhmen e Serbisë jugore, ku në disa komuna në popullatën shumicë shqiptare, raporton gazetari Al Jazeera Zoran Kosanoviç.

Është koha për të ndryshuar diçka, thonë shqiptarët nga Serbia jugore, një kohë të ndryshimit parë në hyrje të qeverisë republikane.

Pas më shumë se njëzet vjet të pjesëmarrjes në zgjedhjet për Kuvendin e Serbisë, janë të vendosur për të qenë pjesë e koalicionit në pushtet, edhe pse ata kanë vetëm një përfaqësues.

“Qëndrimi i Partisë për Veprim Demokratik të hyrë në qeveri, në këtë qeveri të re. Është e njëjta sipas mendimit tim, për të hyrë dhe për të qenë pjesë e qeverisë, pasi ky vend ka mbetur mjaft i pazhvilluar, kështu që unë mund të ndikojë pak të zhvilluar këtë zonë “, tha Fatmir Hasani, përfaqësues i shqiptarëve në Parlamentin e Serbisë.

 

A member of the Swiss Groupe D'Intervention Gendarmerie guards the jet which carried U.S. Secretary of State John Kerry at the Cointrin Airport in GenevaNdryshe kryetari i ri i Bujanocit Shaip Kamberi hrjen ne qeverine e re te Vucicit per TV Aljazeera e justifikon edhe me bekimin e Tiranes dhe Prishtines zyrtare.

Qytetarët në Bujanoc miratuar. “Do të ishte mirë për të dy për ne dhe për qeverinë për të bërë disa përpjekje shtesë për ne për të parë se si prapambetur ky vend, nuk ka punë, nuk ka asgjë … të rinjtë janë larguar shqiptarë, serbë dhe të gjithë”, thotë Sefer, një banor i Bujanocit.

Të jetosh me më pak se 300 euro në muaj, që është paga mesatare në Bujanoc, nuk është e lehtë. Prandaj, politikanët shqiptarë që kërkojnë të institucioneve për të rregulluar këtë problem.

SHPËRNDAJE