Alina, një 19 vjeqare, është zgjodh sonte miss zvicra 2011, në evnmentin e bukurisë në Lugano. Alina Buchschacher është pasradhëse Kerstn Kook (Miss zvicra 2010). Bukuroshja e posazgjedhur është një bernuaze, studente tregtisë. Julia Flueckiger, ishte Defina  eaprë, ndërsa e dyta Ashley Balmer. Edhe pse 2-3 ditë para seleksionimit të bukurosheve mediat i kishin dhnë hapsirë të konsiderueshë, madhe duke shkruar se Julia Marinkovic (serbe nga Gjeneva) et Kristina Bazan do të jetë fituese e sivjem per miss zvicra, por juria dhe votimet e shikuesve ato eleminuan që në turrinë e aprë dhe më ato nuk u panë në ekran e as binë të defilimit edhe pse kjo e fundit u zgjodh “Miss photogénique”.

Alina Buchschacher est la nouvelle Miss Suisse 2011. La Bernoise, âgée de 20 ans et étudiante en commerce, succède à la Lucernoise Kerstin Cook. Déjà sacrée Miss Berne 2011, Alina BuBuchschacher a été couronnée lors d’une cérémonie diffusée en direct depuis Lugano. Le show était présenté par Xenia Tchoumitcheva et Matteo Pelli. La nouvelle Miss Suisse a devancé Julia Flueckiger, 1ère Dauphine, et Ashley Balmer, 2e Dauphine. Les deux Romandes en lice, Julia Marinkovic et Kristina Bazan, ont été éliminées dès le 1er tour. Cette dernière remporte toutefois le titre de “Miss photogénique”.

SHPËRNDAJE