alkkk11“Policia blenë 352,535 euro armë”, “MPB e Skender Hysenit armatos mbi 400 deputetë dhe qeveritarë. ” jane keta isa tituj qe i hasem ne prtalet kosovare dhe vetvetiu shtrohe tpyetja per ke blehen keto armë?! nese jo per Vertiun e okupuar nga Serbia.. Aramitmi i polcise dhe qveritarve kosovare ka ngklalur dyshime dhe shume reagime nder qyteraet e Kosovës, madje dhe tek lidertet. Keshut  ish kreu i Vetëvendosjes Albin Kurti, paralajmëron se çështja e demarkacionit mund të sjellë sërish luftë në Kosovë brenda 5 viteve. Ministria e Punëve të Brendshme, ka dhënë 400 leje për armëmbajtje (revole), kjo për persona fizikë. Pjesë e tyre janë dhe politikanë, deputetë, kryetarë komunash, e shumë fytyra publike të cilët do të ketë tashmë me vete edhe një armë.

“Kufiri është çështje e ndarjes së territorit. Nuk kemi tokë për të falur. Në atë tokë është derdhur gjak dhe ne s’kemi gjak për të falur. Thaçi dhe Mustafa të japin dorëheqjen. Në 4-5 vitet e ardhshme ka gjasa të ketë përsëri luftë”, tha Kurti nga Tirana, gjatë takimit të sotëm me kryefjalë demarkacionin me Malin e Zi, transmeton syri.

Kurti ka deklaruar se shtyrja e këtij vendimi nga ana e qeverisë së Kosovës i ka shpëtuar vendit 8200 hektarë tokë:

“Më datën 1 shtator është arritur një sukses i madh, pasi kemi shpëtuar 8.200 hektarë. Nuk mund të kesh kufi pa pasur territor. Me marrëveshjen e Thaçit e Mustafës ne kemi një kufi të ri, jo demarkacion. Mali i Zi e ka dashur Qafën e Kaçorrit dhe dëshiron të vijë edhe më thellë për planet e tij. Marrëveshja me Malin e Zi është një marrëveshje kapitulluese për Kosovën. Falënderojmë qytetarët për protestat. Kemi arritur ta zmbrapsim koalicionin qeverisës. Shteti i Kosovës vazhdon të jetë në azil“

SHPËRNDAJE