Presheve, 14 korrik  -Ne fund te kesja jave qe lam pas mergimtaret tane kane arritur me te madhe ne vendnlidje per te kaluar pushime verore ne vendlindje ne familje, me te afermit e tyre. Atyre ju kame uruar mireseardhje nga qytetaret, sidomos nga shitesit e shitoreve. Keta ty fundit madje i kan pritur pak me nndryshe,  duke i ngirtur qmimet nga 10 deri ne 20 e 30 per qind. Sidomos buka, mielli, mishi, proshuta, pijet, zejtintanet, djathi, letrat per toalet e artikuj tjere. Me ngritjen e ketyre cmimeve kane reaguar edhe qytetaret sidomos ata qe nuk jetojne apo punojne jashte. Psh buka (pitalkat) malli qe shitet me shume, nga 20 din e kane ngritur ne 25 din !?, njofton agjencia e lajmeve Presheva Jonë.

Lidhur me kete ngritje te papritur te cmimeve qyetataret jane ankuar tek inspeksioni, kurse policia financiare ka nisu hetimet..

“Ju kurbetqaret na murret ne qafe. Sa mberrinet ju, keta nepër shitore kane ritur cmimet. ..” jane keto polemikat mes qytetarve vendore dh diapores sqptare ne kafenete,  shitoret dhe qarshine e  Presheves. Ata auzojje mafan ekonomike te shitoreve te cilat pa kurrefar te drjete mashtorjne qytetaret, due  grtur cmimet me rastin e ardhjes se kurbetqareve duke plackiutr dhe shrytezuar diapsoren shqptare.

Por shumica e ketyre mergimtareve nga Zvicra, Gjermania i kane deklaruar sot agjenicse se lajmeve Presheva Jone se ngrijen e cmimeve ne shiotret e Presheves nuk e kane prblem sepse ata shojen per te blere, per te bere omsin ne Vrasje, me lire dhe me mire.

“Ne se kem problem pse shkojme ne Vranje per te blere malle. Mbushim atje kolicta, bagasgin me mall per nje jave se ketu ne Presheve i kane hipur cmimet dukshem. Ne Vranje me mire dhe me lire. Nuk eshte larg edhe pse shkojme atje vetem per 20 apo 30 km..Ne ne Zvicer shkojme per te bere komision ne France ao Gjermani me lire edhe pse bejme nga 50 apo 60 km. Vranja na duket shume afer, per 15 min arrijme atje, pse per tmos shkuar atje malli me lire dhe me mire..Ashtu keshtu ata te Presheve po e marrshin krejt maallin e Vranjes po e bishin ketu ne Lugine per ta shitura. Ata bleje me lire ne Vranje e shit neve me shtrent disa fishe..Kjo eshte marre, turp..” kane thëne sot Agroni, Shpendi, Hasani, Janina, Bekteshi .. qytetare keta nga Presheva qe takuam sot ne shiotret e Vranjes te cilet ishn blere harq per je jave…

 

 

 

Alarm: Erdhen diaspora shitoret ne Presheve ngrisin cmimet, Qytetarte shojne ne Vranje per te blere me lire dhe me mire

SHPËRNDAJE