AKSHKOSEshtë shënuar  incidenti i parë në kufirin me Malin e Zi. Shqiptarë të Kosovës ne ardhe te AKSH-së  kanë shkrepur rafale automatiku në drejtim të fshatrave përreth Mokrës. Për momentin situata është e qetë per momentin. Kjo sitauter mavret e tare nga zhvillimet ne prishtinë, njfton agjencia e lajemeve “Preshevas Jonë”

Derisa në Prishtinë është duke u bërë gati votimi për demarkacionin e kufirit me Malin e Zi dhe fillimi i protesës nga Vetëvendosje, që kundërshton demarkacionin, në kufrin Kosovë-Mali i Zi, ka ndodhur incidenti i parë i armatosur.

mallzz

Shqiptarët me rafale të njëpasnjëshme, kanë frikësuar polcise dhe ushtrine malaiziase në fshtatrat  në bezik kufitar ne anen malaziase, në pjesën e malit Mokra.
Në kufirin mes Malit të Zi dhe Kosovës, pas paraljamërimit të AKSH-së, pjesëtarët e saj janë vendosur në afërsi të kufirit, në rastin kur do të nisë zbatimi i marrëveshjes së demarkacionit me Malin e zi dhe se pjestarët e kësaj organizate do ta kundërshtojnë me armë.

Incidenti,  ndodhi mbrëmë- e mërkurë, në fshatin Kaludare, në rrethin e Beranes, ku është edhe pjesa e kufirit me Kosovën.

Lidhur me këtë rast janë deklaruar edhe malaziasit. Sutuata është normalizuar.

Bëhet e ditur se pjesëtarë të shërbimit të sigurimit malaziase janë në gjendje gadishmërie, ndërkaq jozyrtarisht bëhet e ditur se edhe pjesëtarë të ushtrisë malaziase janë në gjendje gatishmërie.

Mediat e këtij vendi raportuan për dërgimin e njësive speciale policore dhe ushtarake në kufrin me Kosovën, për shkak të tensionit në rritje para votimi të demarkacionit në Kuvendin e Kosovës.

Poashtu, edhe anëtari i Lëvizjes Vetëvendosje, Alban Krasniqi ka bërë të ditur përmes Facebook, se në kufirin Kosovë-Mali ka ndodhur një incident i armatosur.

Postimi i plotë:

Incident i armatosur në kufi me Malin e Zi.
Populli i vetëm në mbrojtje të kufirit derisa Policia në vend që të zbarkoj në kufi në mbrojtje të popullit paska rrethu Prishtinën duke mbrojtë kriminelët e regjimit.

SHPËRNDAJE