kossPreshevë, 7 milionë shiptare ne ballkan sikur 1.5 miliard myslimanë në mbarë botën sot po festojnë Kurban Bajramin, i cili tek ne njihet ndryshe edhe si Bajrami i Vogël, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Kurban Bajrami është njëra nga  dy festat më të mëdha islame. Për nder të kësaj feste theren kurbane, ndërsa besimtarët e kryejnë njërin nga pesë kushtet e fesë islame, shkuarjen në Haxh.

Manifestimi qendror kushtuar festës së Kurban – Bajramit, po mbahet në  Xhaminë e Madhe në Prishtinë.
trianeeerr“Manifestimi filloi në ora 5:35, me faljen e namazit të sabahut, pas të cilit pati ligjëratë tematike kushtuar kësaj feste, drejtuar nga Samir Ahmeti – profesor në Medresenë e mesme “Alaudin””, thuhet në njoftim të BIK-ut.

BIK po ashtu bën me dije se namazi i Kurban – Bajramiteshte falur sot në ora 06:49.

Namazi i Kurban – Bajramit eshtez flaur aot në ora 6:49 të cilit i priu Burhan ef. Hashani, ndërsa   Hytben – mesazhin e Kurban – Bajramit  percolli kryeimami i Bashkësisë Islame të Kosovës, Sabri ef. Bajgora”

Me rastin e festës së Kurban – Bajramit, po ashtu sot  BIK-u, tradicionalisht organizon pritje përurimi në selinë e Kryesisë nga ora 9:00-12:00.

Tiranë, namazi i Kurban Bajramit u fal ne sheshin “Dëshmorët e Kombit”

Festbajrrra që simbolizon sakrificën ndaj Zotit duke bërë kurban një kafshë, u kremtua edhe në Tiranë, në bulevardin qendror “Dëshmorët e Kombit”.

Mijëra besimtarë u falën në shesh, nën lutjen e drejtuar nga kreu i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, Skënder Bruçaj.

Urime dhe mesazhe dashurie, paqeje e harmonie kanë ardhur në këtë festë të madhe nga krerët e Komunitetit Myslimanë në fjalën që ata kanë mbajtur përpara se të niste falja e namazit të Kurban Bajramit.

E gjithë kjo ditë do të jetë e mbushur me aktivitete për besimtarët myslimanë të cilët pas faljes së namazit të Kurban Bajramit nisin vizitat tek njëri-tjetri.

nbajrmrmr

SHPËRNDAJE