2008 – Kryetari i Republikës së Kosovës Fatmir Sejdiu flet në Këshillin e Sigurimit të OKB-s


*2003 – Themelohet Wikimedia: organizata drejtuese e projekteve të ndryshme, krijuar në përputhje me ligjin e Floridas, ShBA regjistruar në këtë shtet më 2003, nga nismëtari i Wikipedias, zoti Jimbo Wales.
* 2008 – Kryetari i Republikës së Kosovës Fatmir Sejdiu flet në Këshillin e Sigurimit të OKB-s

Lindje

1793 – Aleksander Fredro, dramaturg polak
1819 – Jacques Offenbach, kompozitor francez
1909 – Errol Flynn, aktor amerikan
1948 – Stelvio Mestrovich, shkrimtar, muzikolog, poet e kritik letrar italian
1967 – Nicole Kidman, aktore australiane.
1949 – Lionel Richie, këngëtar amerikan
1956 – Jera Kruja, neurologe shqiptare

Vdekje

1995 – Émil Cioran, shkrimtar dhe filozof francez me prejardhje rumune .

Festa dhe përvjetore

Dita ndëkombëtare e refugjatëve

SHPËRNDAJE