Micheal Phelps hyn në historinë e Lojërave Olimpike si sportisti që ka fituar më shumë medalje në Olimpiadë. Me fitoren në garën 4 X 200 metra në stilin e lirë, notari e çoi në 19 numrin e medaljeve të arit të fituara në Lojërat Olimpike.

Kështu Michael Phelps ka thyer rekordin e gjimnastes ruse Larisa Latinina me 18 medalje ari.

Ndërkohë amerikani humbi mundësinë për të fituar medaljen e arit në 200 metra stil flutur duke mos arritur të bëhet sportisti i parë që fiton të njëjtën garë në 3 Lojëra Olimpike.

Më parë rekordmeni i notit e kishte fituar medaljen e artë në këtë stil në Athinë 2004 dhe në Pekin 2008. F.H

SHPËRNDAJE