Wienë, 22 janar  -Dje polcia austriake lajmëruan per arrestimin e një 18-vjeçari me origjinë shqiptare dhe thanë se kishin shmangur një sulm terrorist në Vjenë. Por një ditë më pas, ndërsa situata është qartësuar disi, duket se mungojnë faktet bindëse kundër të arrestuarit.  Shtypi austriak shkruan se i dyshuari, me nënshtetësi austriake dhe origjinë shqiptare, i identifikuar si Lorenc K., u mor në pyetje gjatë gjithë natës nga hetuesit, të cilët nuk kanë folur në detaje për atë që kanë zbuluar.
Austri, policia arreston grupin shqiptar të ISIS-it qe përgatiste sulme ne Vienë?
Wienë, 21 janar  -Dje  ne Wienë është evituar një sulm i përgjakshëm shkruan gazeta bulevardeske raporton “Kronen Zeitung”. Anëtarët e policisë speciale “Cobra” kanë arrestuar një të dyshuar SHQIPTAR (?) për terrorizëm, që sipas informacioneve të shërbimeve të huaja sekrete, kishte përgatitur një sulm me bombë në kryeqytetin austriak, trabnsmeton agejncia e lajemeve “Presheva Jonë”

Vienna. Home Office gjithmonë ka thënë se nuk mund të përjashtojë që dikur Austria do të synojë një sulm terrorist – të premten Mbrojtjen e Kushtetutës ishte një fatkeqësi vetëm të parandaluar,

Për arsye taktike përcaktimit policia njoftoi disa detaje në lidhje me të dyshuarit. Kjo shumë ne e dimë: Ai është 18 vjeç, shtetas austriak me origjine shqiptare (“.. dass eine Gruppe albanisch-stämmiger, radikaler Islamisten einen Terroranschlag in Wien”) njfotn ajn cia e lajemeve “Presheva Jonë” duke ju referuar nje raporti që referohet një dokumenti të brendshëm të shërbimit sekret

Hetimet kishin supozuar se “një grup shqiptarësh të radikalizuar” përgatisnin një plan për sulm në Vjenë në intervalin mes 15 deri në 30 janar. Në fakt ai kishte udhëtuar në Vjenë të premten, ndërsa mjetin shpërthyes e kishte konstruktuar në Gjermani.

Njësitë speciale austriake “Cobra” e lokalizuan shqiptarin simpatizant të ISIS, në orën 18.03 në rrugën Quellenstraße.

Policia kërkon vëmendje nga qytetarët

Policia vjeneze ka kërkuar nga qytetarët të jenë të vëmendshëm, veçanërisht në vende publike. “Policët civilë dhe me uniformë kanë shtuar prezencën nëpër rrugë, ndërsa sendet e sekuestruara të të dyshuarit janë dërguar për inspektim,” tha zëdhënësi i policisë Thomas Keiblinger

.

SHPËRNDAJE