TRAGJEDIA NË ZVICËR:  Përpjekjet e shoferit për të vënë një DVD mori jetën e 22 fëmijëve ?!

 

Disa nga fëmijët të mbijetuar kanë thënë se shoferi ishte duke u përpjekur për të futur një DVD pak skekonda pak se para se të përplasej autobusi për  muret e tunelit. (Le conducteur du car accidenté près de Sierre (VS) aurait voulu mettre un DVD juste avant le drame, kanë raportuar nga dfy gazeta, zvicerane dhe belge (selon des témoignages d’enfants rapportés par deux journaux suisse et belge) Disa media zvicerane po ashtu kanë shkruar sot se famijeve të viktimave do t’i dhurhoen anga 220 mijë euro. Po, sa kjo shumë, apo cfarë shume do të mund t ja shunte dhemebjen prindërve të piklluar për humbjen e fëmijëve të tyre, sigurisht kurrëfarë shumë nuk do të mund t’i zëbendësonte,  shuante  dhembjet e tyre për humbjen e më të dashurve, fëmijëve të tyre! , njofton  agjencia informative “Persheva Jonë”

 

Sierrre, 15  amrs

Disa u plagosën në aksident me autobus tmerrshme që ndodhi natën e martë në Zvicër u kanë thënë prindërve të tyre se  shoferi i autobusit  duke vozitut është përpjkekur  të fuste një DVDpara përplasjes. Ai është mësuesi i shkollës së Heverlee, Z. Frank, i cili i kërkoi shoferit të vënte një DVD për fëmijët, ka shkruar sot një gazetë zvicerane.

Njëzet e tetë persona, duke përfshirë edhe njëzet e dy fëmijëve që ndjekin shkollën në Belgjikë, vdiqën të martën në mbrëmje në këtë aksident në Sierre, në jug të Zvicrës. Automjeti, me 52 njerëz në bord i cili po udhëtonte në drejtim të Sionit, ka devijuar nga trajektoret e saj dhe është mishëruar në një tunel autostradë 15-21 h. Fëmijët e moshës shkollore dymbëdhjetë vjet dhe nga dy shkolla në Flanders gejndeshin në autobus, pas një udhëtimi të skive në Anniviers, në kantonin Valais. Ata ishin duke u kthyer në Belgjikë pas pushimeve të dimrit.

E mërkurë, Kryeministri belg Elio Di Rupo vizituar Zvicrën. Ai theksoi “e tmerr në të gjithë vendin.” “Askush nuk mund të bëjë asgjë për të lehtësuar intensitetin dhimbjeve..”. Madej disa media zvicerane kanë shkruar sot se famijeve të viktimave do t’i dhurhoen anga 220 mijë euro. Po, sa kjo shumë, apo cfarë shume do të mund t ja shunte dhemebjen prindërve të piklluar për humbjen e fëmijëve të tyre, sigurisht kurrëfarë shumë nuk do të mund t’i zëbendësonte,  shuante  dhembjet e tyre për humbjen e më të dashurve, fëmijëve të tyre!

SHPËRNDAJE