Bujanoc, 8 gusht -Perfaqesuesit  i larte i OSBE-së nga zyrtae saj  në Bujanoc, Giacomo Bosisio sot ka vizituar selinë e Këshillit Kombëtar Shqiptar në Bujanoc ka qëndruar i pritur nga kryetari i saj Jonuz Musliu, njofton agjenca e lajmeve “Presheva jonë”

Gjatë kesaj vizite te zyrtarit te OSBE-së ne Bujanoc me kryetarin Musliun kane bisedua për tema të  larmishme ne iuntedrs kom bëtar dhe rajonal që janë në kompetencë të Këshillit Kombëtar Shqiptar, situatën politike dhe gjendjen e arsimit shqip në Luginë të Preshevës.

Duke u fokusuar në mungesën e teksteve shkollore në gjuhën shqipe dhe shkollimin e lartë të shqiptarëve, përkatësisht edhe institucioneve që duhet të sigurojnë arsim të lartë në gjuhën shqipe. Me këtë rast, është nënvizuar në diskutim Fakulteti i Suboticës dega në Bujanoc, ka njoftuar kreu i KKSH-së delgacionin e OSBE-së

SHPËRNDAJE