fifaa311eeNë foto: Gazetari i agjencis së lajmeve “Presheva jonë” nga selia e FIFA-s ne Cyrih

 

 

CYRIH, FIFA/ 6 maj   -Institucioni më i lartë i futbollit në botë, FIFA, ka konfirmuar sot përmes agjencise se lajmeve “Presheva Jonë” se “Kosova, pranimi i ketij shtetit te ri Evropina do te jete ne agjendene kongresit te ardhshme (66) qe do te mbahet me 13 ne Mexico City…”

 

Sipa syrtareve  te FIFA-s ne Cyrin, eshte sygjeruar kreu i  FFK  se Kosova, pas anetaresimit ne UEFA, kerkesa per antaresim e saj, mund te shqyrtohet edhe ne kongresin e ardhshme te FIFA-s

Disa deklaratat dhe shkrime ne disa portale se gjoja “Kosova eshte hequr nga rendi i dites..” ishin vetem spekulim apo loje fjalësh per qëllime te caktuara, ne fakt sipas zyrtarit te FIFA-s, qëndrimet e kesaj organizate boterore te futbollit  dihen qe nga 25 prilli i këtij viti, ato kane qen të qarta, se Kosova eshte ne agjenden e punimeve te Kongresit te ardhshem qe do te vothet pro e contra, më 13 maj.

“Pranimi i Kosovës në UEFA, FIFA të konsideron të plotë dhe të vlefshëm që mund të miratohet nga Kongresi i FIFA-s, pas votimit me 13 maj 2016 në Mexico City” ( “La d’admission du Kosovo a UEFA, FIFA soit considérée comme complète et valable au sens de la réglementation pertinente et pourra être votée par le Congrès de la FIFA le 13 mai 2016 à Mexico.”) i tha sot  gazetarit të  agjencisë së lajmeve “Presheva jonë” ne selinë e FIFA-s Aloïs Hug nga zyra e FIFA-s ne Cyrih.

Më pas ky Komitet do të prezantojë gjetjet te Komiteti Ekzekutiv, që më pas do të vendosë për aplikacionin e Kosovës, që do të pranohet ose refuzohet në Kongresin e ardhshëm të FIFA-s.

 

 

SHPËRNDAJE