Bernë, 16 mars  -Ankesa e “boshnjakes” kundër vendimit për ekstradim u refuzua më 1 mars nga Gjykata Penale Federale (TPF) dhe ka vendosur të mos apelojë vendimin, tha Folco Galli, zëdhënës i Zyrës Federale drejtësia (OFJ) për agjencin e lajmeve “Presheva Jonë”

E.V. një 56-vjeçare me origjinë nga Kosova, që akuzohet për krime lufte gjatë konfliktit të Bosnjës duhet të kthehet nga Zvicra në Bosnje e akuzuar për vrasjen e një të riu serb gjatë luftës së viteve 1992-1995.

Ekstradimi do të zhvillohet “, së shpejti, kur plotësohen kushtet teknike”, ka thënë bruke tnga Berna  e cila eshte vendosur në paraburgim në pritje të ekstradimit në Gjenevë.

Kjo është një nga disa gra të dyshuar për krime lufte gjatë konflikteve që shpartalloi përveç ish-Jugosllavinë në vitet 1990. Edhe pse i lindur në Kosovë, ajo jetonte në Bosnjë. Ajo ishte në radhët e Ushtrisë Boshnjake, veçanërisht në unitetin e Naser Oriçit, i cili ishte liruar në apel në vitin 2008 nga Gjykata Penale Ndërkombëtare në Hagë (ICTY). Ai  po ashut u arrestua në Zvicër në vitin 2015, para se të ekstradohet në Bosnje.

E lindur në vitin 1960, kjo grua dyshohet se ka vrarë viktimën e saj në vitin 1992 në zonën e Zvornikut (lindje), në fillim të konfliktit.

 

SHPËRNDAJE