Bernë, 2 prill  -Cfare “koincidene”, mu në ditën kur kryeminstri shqiptar Edi Rama qendroi ne Zvicës, agjencia e lajmeve “Presheva jonë” nga Berna ka mesuar se një shqiptari,  ish-kreut të policise anti-drogë në Shqipëri Zvicra i ka pranuar statusin e azilit. Nese kemi parasysh se Kosova dhe Shqiperia për qeverine zvicerane konsiderohen si “vende te sigurta” shtrohet pyetja, ky i fundit vërtetë eshtë vend i sigurt? apo ky azilkeruesi shqiptar ishte shume i “forte”, kupto dosja  e tij shume bindëse..

 

Ish-kreu i policise shqiptare anti-droge ne TV zviceran akuzon Saimir Tahirin: Me veturën e tij trafikohej drogë!

Zëdhënësi i ministrisë së drejtësisë në Zvicër, Folco Galli, ka konfirmuar për agjencin e lajmeve “Presheva jonë” lidhur me kerkesene  per azil ish-kreut të policisë anti-drgoë. Transportimi i drogës me aeroplanë të vegjël dhe lidhjet e mundshme mes mafias së drogës dhe politikanëve, pati jehoinë edhe ne mediat zvicerane. Për këtë raporton kreu politit shqiptar anti-drogë  që kërkoi mbrojtjen nga shtetit zviceran. Shqipëria kishte kërkuar ekstradimin e tij, kishte njoftuar minsitria e drejtësisë zvicerane (FJ) ne Bernë

Albani *, personi më i kërkuar në Shqipëri ka marrë statusin e refugjatit në Zvicër. Pas dy vjet pritjeje dhe Interpol perkunder dy kërkesave nga qeveria në Tiranë (nga 18 gushti 2015) qe kur ka kerkuar azil ne Zvicer ai ka fituar kete status.

 

Albani* lidhur me këtë për agjencinë e lajmeve “Presheva jonë” nuk ka mundur ta fsheh satisfaksionin e tij sipas të cilit “e vërtat, ndohsta von, por herdo kurdo del..”

“Çdo herë që unë ishte duke u përgatitur një operacion, trafikantët janë paralajmëruar në mënyrë misterioze një ditë më parë..” ka shpjeguar Albani*  “Aty jane në loje shume interesa, lidhjet midis trafikantëve dhe disa ministra të qeverisë socialiste Edi Ramës..” thotë ai. Albani * madje në një emesion special te TV zviceran ai ka akuizuart drjeperdsedrejti ministrin Saimir Tahirin, se aa”Me veturën e tij trafikonte drogë!..”

Televizion zviceran ne nje misiin  spoeciloa dite me parë ka pasur protagonist ish-krun e policise shqiptare entidrogë i cili ka treguar rreth lidhjeve ë mafias së drogës dhe politikës në Shqipëri. . Per trafiku  e drogës ne Shqiperi kane folur ditëvwe të  fundit jo vetem mediat zvicerane, por e dhe presidntja  e onfedrate shlevetike e cila para para kryeministrit shqiptare te premten e kaluar ja prezentoi shqetësimet e Zvicres rreth droges ne Shqiperi.

* Albani. është emër i improvizuar (Redaksia)

SHPËRNDAJE