LES SUISSES REJETTENT LE REVENU DE BASE INCONDITIONNELBernë, 5 qersjhor  – Mbi 76.8  për qind ne refrendumin  e sotem kane votuar kundër inicitivës për të ardhura bazë për të gjithë në Zvicër, njfotn aghencnia  elajemeve “Presheva jonë” nga Zvicra

 

Ideja e të ardhurave themelore të paguar për të gjithë nuk ka fituar zvicerane. Ata ishin 76.9% për të hedhur poshtë të dielën këtë iniciativë popullore nisur nga komiteti të qytetarëve jo përkatësisë. Të gjitha kantoneve kanë varrosur në masë të madhe të tekstit, e cila kishte disa përkrahës të majtë.

Cdo  i pesti ka votuar për RBI 

“Ne jemi shumë të kënaqur”, ka thënë të dielën në Ralph ATS KUNDIG Romand nismëtarët koordinator, duke kujtuar se ata shkuan shumë larg. Sergio Rossi, ekonomi anëtar profesor i komitetit mbështetës, ne duhet të shohim gotën gjysmë e plotë. “Një në pesë votuan për RBI, ajo tashmë është një sukses.”

Nisma “për të ardhura bazë të pakushtëzuar” do të ofrojë të gjithë popullsisë mundësinë për të udhëhequr një jetë dinjitoze dhe të marrë pjesë në jetën publike. Konfederata duhet të krijojë të ardhura bazë, nuk ka paguar konsideratë për të gjithë që nga lindja. E Jashtme ka gjithashtu janë të drejtë, për një periudhë të qëndrimit të vendosur.

Disa komuna zvicerane pranojë RBI

Nëse pakushtëzuar të ardhurave themelore (RBI) u refuzuan kategorikisht në nivel kombëtar, rrethet e Cyrihut kanë pranuar. Në Gjenevë dhe në Jura, lagjet dhe fshatrat votoi gjithashtu për të ardhurat universale.

SHPËRNDAJE