Policia zvicerane agresorin e ka arrestuar pas pak nga ngjarja  dhe është burgosur, dhe kundër tij janë hapur hetuesi për ketë konflikt, njofton agjencia informative “Presheva Jonë” nga Zvicra.

 

Reunthal, 10 mars

Shqiptarët sot po provokohen e sulmohen jo vetem në Maqedoni apo Kosovë nga sllavët, por edhe në Zvicër, përcka dëshmon edhe rasti i fundit në kantonin  e Argaus. Tham se shqiptarët po sulomohen, sepse, sipas burimeve tona ai dje (9 mars) ishte provokuar nga një serb ku  pastaj edhe kosovari kishte reaguar, si mbrojtje.  Megjithse ne disa media eshte shkruar se serbi  39 vjeçar nga një konflikt me një kosovar, ka marrur plagë nga Kosovari, në Full-Reuenthal (AG) të Zvicrës. Por burimet tona nga terreni thonë se serbi fillimisht ka provokuar dhe sulmuar kosovarin me thikë. Kurse edhe kosovari më pastaj ju ka kthyer me sulme pas provokimeve. Sipas mediave zicerane,viktima u dërgua urgjent në spital. Përkundër asaj se jeta e tij nuk është në rrezik ai ka marrur plagë të rënda nga ky sulm brutal nga agresori.  Sulmunesi është arrestuar menjëherë pas pak nga vendi  i ngjarjes  dhe është burgosur kundër të cilit është hapur hetuesi për ketë sulm brutal.

————————————————

SHPËRNDAJE