bagarreeAarau, 25 shtator  -Një aplikant për azil serb u dënua të enjten për 4.5 vjet burg për vrasje në tentativë. Ai ka sulmur nje musliman te Bosnjes me një shufër metalike,  “Unë kam qenë i dehur”, thne serbi.  Ne kohen e sulmit kunder viktimes, serbi ishte i shoqeruar nga nje shqiptar (28 vjecar) ku pa spak polcia i ka arrestuar qe te dy,  njofotn agjencia  e lajmeve “Presheva jonë”.

I riu i cili u shfaq të enjten para Gjykatës së Qarkut në Aarau (AG) u përpoq më kot për të “bindur”  gjyqtarët dhe te besojnë ata se ai ka vepruar në vetëmbrojtje. ngjarja rrodhi ne 5 shtatorin e vitit te kaluar  2015. Atë natë,  azilkërkuesi  serbe, atëherë 19 vjeç per dy ore

Rasti ka ndodhur para një pijetore Bahnhofstrasse ne Aarau- Sipas aktakuzës, serbi me hu druni  u rrah me një bar metalike. Viktima, eshte një musliman boshnjak (37) i cili ka pësuar thyerje të shumta të armëve të tij, trauma kokë dhe plagë të ndryshme. I akuzuari dhe personat që i shoqërojnë atë, një 28 shqiptar, janë arrestuar në të njëjtën natë.

Sipa spolcise, i akuzuari vetë e kishte përdorur edhe kokainë dhe kanabis. I pyetur nga gjyqtarët, serbi tha se rrahja boshnjak me shufër metali, sepse ai ndjehet i kërcënuar. I pyetur se pse ai nuk kishte ikur, ai u përgjigj: “Unë nuk e di. Unë kam qenë i dehur. ”

Prokuroria ka kërkuar një dënim prej 6 vjet burg. Avokati i muslimanit boshnjak ka kërkuar denim edhe me t eholla prej  27.000 franga, si dhe kompensimin e 8,000 franga. Gjykata më në fund ka dënua me 4 ½ vjet burg për vrasje në tentativë dhe një gjobë per 40 ditë nga 30 franga gjobë për shkelje të Aktit të Armëve. Ai gjithashtu do të paguajë kompensim 6.000 franga të viktimës së tij.

SHPËRNDAJE